23948sdkhjf

Seas-NVE roses for nyt miljøvenligt elprodukt

Nu kommer det miljøvenlige elprodukt, vi har ventet på, lyder det fra landets miljøorganisationer om Seas-NVEs nye miljøvenlige elprodukt.
Seas-NVE har i samarbejde med miljøorganisationerne udviklet et nyt produkt, der hilses velkomment hos blandt andre Danmarks Naturfredningsforening.

- Seas-NVE er det første energiselskab i Danmark med et elprodukt, hvor forbrugerens ekstra bidrag går ind i en fond. Det hilser vi miljøorganisationer særdeles velkommen, fordi det giver forbrugeren en sikkerhed for, at pengene nu også går til det beskrevne formål – i det her tilfælde investering i vedvarende energi. Fonden er - i modsætning til en virksomhed - juridisk låst i sine aktiviteter og kan ikke bruge pengene til andre formål, udtaler Christian Poll fra Danmarks Naturfredningsforening og fortsætter:

- Fonden investerer forbrugernes penge i vedvarende energi og supplerer med køb af en vis andel CO2-kvoter. På denne måde får vi både opstillet mere vedvarende energi og trukket forureningstilladelser ud af markedet.

Første elprodukt, der lever op til branchedeklarationens krav
Produktet GlobalEnergi overholder de krav, som branchen for nylig har formuleret i en branchedeklaration.

- Da de grønne elprodukter dukkede op, blev nogle af dem mødt med hård kritik, fordi de i virkeligheden ikke gavnede miljøet særlig meget. Flere af dem blev da også taget af markedet igen. Det fik blandt andet daværende miljøminister Connie Hedegaard til at fokusere på problemet. Vi besluttede derfor at nedsætte en arbejdsgruppe, der skulle lave en deklaration for, hvad et klimavenligt elprodukt egentlig er. Den kom vi med i december 2009, og Seas-NVE er blandt de første til at gøre brug af den, siger Christian Poll fra Danmarks Naturfredningsforening.

Bag branchedeklarationen står Energistyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Det Økologiske Råd, Forbrugerrådet, Dansk Energi, Dansk Elhandel og Energinet.dk. Også Det Økologiske Råd bakker op om GlobalEnergi:

- Seas-NVE’s GlobalEnergi er i dag det elprodukt, der giver forbrugeren den største effekt i forhold til indbetaling, fordi det investerer pengene én til én. For hver kWh du bruger, sørger Seas-NVE for at et tilsvarende beløb investeres i ny vedvarende energi eller klimaneutraliseres ved annullering af kvoter jfr. Branchedeklarationens tre bedste muligheder, som alle er indeholdt i GlobalEnergi, forklarer Søren Dyck-Madsen fra Det Økologiske Råd, og fortsætter:

- Det er således også det eneste produkt, der efterspørger oprindelsesgarantier fra nye vedvarende energianlæg under to år, hvilket er et stærkt signal om, at man ønsker at bane vejen for mere vedvarende energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203