23948sdkhjf

Viasol oplever positiv efterspørgsel af lagringsenhed

De første enheder er installeret.

Viasol og den tyske batteriproducent Sonnen har netop underskrevet en langsigtet strategisk samarbejdsaftale omkring lancering af det intelligente SonnenBatteri på det danske marked.

- Markedet for lagring af strøm er i rivende udvikling, og vi er i Viasol naturligvis meget stolte over, at en markant spiller som Sonnen har valgt at indgå en langsigtet aftale med os omkring det danske marked, siger direktør Rasmus Christiansen hos Viasol.

Sætter gang i markedet
Batterienheden fra Sonnen kan ud over at lagre strøm, lære husstandens forbrugsmønster at kende, tjekke vejrudsigten, sætte vaskemaskinen i gang, udregne prognoser for kommende perioder og handle strøm, når strømmen er billig.

Rasmus Christiansen har derfor også store forventninger til enheden.

- Vi forventer, at SonnenBatteriet for alvor kan være med til at sætte gang i det danske solcellemarked, nu hvor vi kan gøre danskerne uafhængige at el-selskaberne og samtidig give dem en økonomisk gevinst, siger Rasmus Christiansen og fortsætter:

- Vi har derfor meget store forventninger til salget, da produktet henvender sig både til nye kunder der overvejer at investerer i et solcelleanlæg, men også til eksisterende solcelleejere. Markedspotentialet er derfor stort og vi oplever at rigtig mange kunder ønsker at blive selvforsynende med grøn strøm. 

Flere på vej
Sonnen har installeret mere end 20.000 batteriløsninger på verdensplan – og nu er turen altså kommet til Danmark.

Viasol oplever nemlig stor efterspørgsel på lagringsenheden.

 - Vi har lige fået de første varer på lager og har allerede installeret de første anlæg . Der er således først lige blevet trykket på salgsknappen, og vi har derfor nu fuld fokus på at bygge en pipeline op, fortæller Rasmus Christiansen.

Hvor mange anlæg, der kan og skal sættes op om året, tør Rasmus Christiansen kun gisne om:

 -Præcis hvor mange anlæg vi forventer at sætte op er svært at svare på. Vi kan skele til Tyskland hvor forholdene er meget lig de danske. Her har Sonnen installeret ca. 4.500 anlæg i 2015 og ca. 7.000 i 2016 og trenden i salget er markant stigende, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11