23948sdkhjf

Energi Horsens fordobler resultat

Energi Horsens har for regnskabsåret 2009 fordoblet resultatet på bundlinjen. Forventningerne til 2010 ligger på niveau med 2009.
At investere i iværksættere, virkomsomheder, projekter og uddannelse inden for innovation, energi og kommunikationsteknologi har i 2009 givet pote for Energi Horsens.

Økonomiske aspekter
Energi Horsens kunne i 2009 fremvise et resultat før skat på 32,9 mio. kr., hvilket skal sammenlignes med resultatet i 2008, der lå på 10 mio. kr. Årets resultat blev således 33,1 mio. kr. mod 9,6 mio. kr. i 2008.

Regnskabsåret 2009 var Energi Horsens' andet siden stiftelsen.

Energi Horsens' primære kilde til finansiering er udbyttet af selskabets aktiepost på 4,29% i Dong Energy. Udbyttet i 2009 blev på knap 7 kr. pr. aktie og udgjorde samlet 83 mio. kr.

Udvikling i aktiviteter og økonomiske forhold
Organisationen er i løbet af 2009 blevet styrket og dette har bidraget til, at Energi Horsens har støttet, medvirket eller initieret en række projekter, heri blandt Prøv1elbil og Mobil Lab.

Derudover er der foretaget investeringer i tre virksomheder inden for energi og kommunikationsteknologi: ECOmove ApS, der udvikler og producerer en elbil i letvægtsmaterialer, AC-Sun Aps, der laver køling baseret på solenergi og ScreenTicket, der udvikler og sælger grafiske billetter til mobiltelefoner.

Energi Horsens har endvidere stiftet Elbilforum A/S, dog med det engelsk-klingende navn, Brite Ignite, der har til formål at at skabe rammerne for en klynge inden for elbilsrelaterede aktiviteter med udgangspunkt i Østjylland og dermed bidrage til at skabe et internationalt hotspot for projekter og forretningsudvikling på elbilområdet.

Forventninger til 2010
Energi Horsens' forventninger til 2010 er, at investeringsniveauet og omkostninger holdes på omtrent samme niveau som i 2009, men at indtægterne i form af udbytte fra Dong Energy reduceres væsentligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078