23948sdkhjf

Energisamarbejde hjælper Århus på vej mod CO2-målet

Et samarbejde mellem det århusianske selskab AffaldVarme Århus og en række boligforeninger er med til at reducere CO2-udslippet og bidrager dermed til kommunens målsætning om at være CO2-neutral i 2030.
- AAB renoverer Vorrevangen og får en energibesparelse, der svarer til, hvad 60 enfamiliehuse bruger årligt på varme.

Energirenoveringen er blevet til i et samarbejde mellem boligforeningen AAB og AffaldVarme Århus. Et samarbejde, der i høj grad er med til at bringe Århus Kommune et skridt nærmere målet: CO2-neutralitet i 2030.

Besparelse: 60 familiehuses samlede forbrug
Boligforeningen AAB har renoveret fire boligblokke i Vorrevangsparken med betydelige energibesparelser til følge. Vorrevangsparken har fået en gennemgribende facaderenovering, som udover en betydeligt bedre isolering også omfatter nye altaner og et markant bedre indeklima.

De energibesparende foranstaltninger er beregnet af AffaldVarme Århus, og energibesparelsen svarer til ca. 900.000 kWh og en samlet CO2 reduktion på ca. 155 ton. Alt i alt svarer besparelsen til, hvad 60 enfamiliehuse årligt bruger af varme og varmt vand. Og så er der i øvrigt god økonomi i renoveringen, for energibesparelserne udløser et energisparetilskud på omkring 270.000 kr.

Tæt samarbejde med boligforeninger giver pote
AffaldVarme Århus har et tæt samarbejde med flere århusianske boligforeninger, som gennemfører omfattende klimaskærmsrenoveringer af den ældre boligmasse.

Målet er at give lejerne en sund bolig efter dagens standard, hvilket er en bolig uden træk, med et godt indeklima, med en stabil temperatur samt med betydelige energibesparelser og mindre varmeregninger - og selvfølgelig at være med til at bringe Århus Kommunes CO2-udslip væsentligt ned.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079