23948sdkhjf

Første strøm leveret fra Rødsand 2

Havvindmølleparken Rødsand 2 har leveret den første strøm til det danske forsyningsnet.
I følge Energinet.dk er det de tre første møller, der i forbindelse med installeringen, er blevet testet igennem, og har vist sig at fungere.

God planlægning skal bringe projektet i hus
At møllerne allerede nu leverer strøm, betyder at man er tre måneder forud i forhold til tidsplanen, og det glæder adm. direktør Mark Porter fra E.On Vind. Han har store forventninger til, hvorledes resten af projektet kommer til at forløbe.

- God planlægning i kombination med dygtige medarbejdere har gjort det muligt at gennemføre projektet på rekordtid, siger Mark Porter, administrerende direktør for E.ON Vind til P4 Sjælland og tilføjer:

- Vi har gjort gode fremskridt med byggeriet. Hele vindmølleparken forventes at være i fuld kommerciel drift i andet halvår af 2010.

Tre til seks møller om ugen
Samtidig fortsætter arbejdet med at rejse møllerne på Rødsand 2. Tirsdag morgen stod mølle nummer 10, og nummer 11 af de i alt 90 møller forventes oppe inden aften. Mark Porter oplyser at man i øjeblikket rejser mellem tre og seks møller om ugen.

Med en kapacitet på 207 megawatt bliver projektet en af de største vindmølleparker i verden. Parken har 90 turbiner. Når Rødsand er færdig, vil den således kunne levere strøm til 200.000 husstande.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112