23948sdkhjf

Det sker: Sommerskole om fjernvarme

Et nyt dansk initiativ skal udbrede kendskabet til fjernvarme og fjernkøling: Fjernvarmens Udviklingscenter og Ingeniørhøjskolen i Århus i samarbejde med fjernvarmebranchen og dens leverandører tilbyder ingeniørkanidater at komme på sommerskole.
Formålet er at sætte ingeniører i stand til at anvende deres kompetencer på problemstillinger inden for fjernvarme og fjernkøling og at formidle indsigt i de forskellige former for energiproduktion, intelligent energistyring og effektiv udnyttelse af energi.

Fjernvarmekonceptet er en dansk specialitet. 60 % af alle boliger i Danmark forsynes af fjernvarme; og en lang række industrivirksomheder, rådgivende ingeniører og installatører er leverandører af teknologi og viden til fjernvarmesektoren. Dermed råder branchen over en stor basis af viden og erfaring.

Sommerskolen skal formidle denne viden i samarbejde med private virksomheder og forsyningsselskaber. Undervisningen vil være en kombination af foredrag, virksomhedsbesøg, praktiske øvelser og en case.

Stort potentiale i fjernvarmeteknologi
Fjernvarme og fjernkøling er en af de mest energieffektive og omkostningseffektive forsyningskilder og vinder frem stadig flere steder i verden.

Fjernvarmeproduktionen udnytter primært overskudsvarmen fra elproduktion og affaldsforbrænding, men den er også i stand til at integrere alternative energikilder som biogasanlæg og solpaneler. Dermed leverer fjernvarme et væsentligt svar på CO2-udfordringen.

Sammen med andre førende aktører inden for fjernvarmeteknik er Kamstrup samarbejdspartner og sponsor for fjernvarme-sommerskolen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094