23948sdkhjf

Ét bud på Anholt Havmøllepark

Fristen for bud på etablering af Anholt Havmøllepark på 400 MW udløb den 7. april kl. 14.00 Energistyrelsen har modtaget ét bud.
Dong Energy A/S har i dag offentliggjort, at selskabet har indgivet et bindende bud på opførelse af havmølleparken ved Anholt. Energistyrelsen oplyser, at man netop nu er ved at gennemgå tilbuddet med henblik på en vurdering af, om buddet er konditionsmæssigt, d.v.s. om buddet opfylder kravene i udbudsmaterialet.

Hvis Dong Energy får tildelt koncessionen, forventes den samlede investering at udgøre op til 10 mia. kr.

Anholt Havmøllepark passer ind i 85-15 planen
- Opførelsen af Anholt havmøllepark bliver en betydningsfuld milepæl inden for udbygningen af vedvarende energiproduktion herhjemme. Dong Energy har opført halvdelen af verdens største havmølleparker og er dermed blandt markedslederne på området. Samtidig vil projektet passe godt ind i vores 85-15 plan for at forøge vores portefølje af vedvarende energi markant og reducere CO2-udledningen. Det er derfor naturligt for os at byde ind på Anholt havmøllepark, siger Anders Eldrup, administrerende direktør i Dong Energy i en pressemeddelse, om årsagen til buddet fra Dong.

Det har ellers været uvist, hvorvidt Dong overhovedet ville byde, da man tidligere har kritiseret vilkårerne i udbudsmaterialet for at være alt for stramme.

Ingen kommentarer før den 19. april 2010
Anholt havmøllepark forventes at levere den første strøm i 2012 og stå færdig i 2013. Parken vil kunne levere CO2-fri strøm svarende til 400.000 danske husstandes årlige forbrug eller fire procent af Danmarks samlede elforbrug.

Vinderen af Anholt havmøllepark forventes at blive offentliggjort den 19. april 2010. Indtil da vil DONG Energy ikke kunne udtale sig mere detaljeret om projektet, oplyses det.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14