23948sdkhjf

Verdo køber 64.000 forbrugsmålere

Verdo, der leverer el, vand og varme til kunder i Randers, Hillerød og Hobro, har investeret i 64.000 intelligente forbrugsmålere og en systemløsning til at indsamle og håndtere forbrugsdata fra alle tre forsyningsarter.

Løsningen, der leveres af Kamstrup, er bygget op omkring elmålerne og deres kommunikationsnetværk, som trådløst aflæser data fra vand- og varmemålerne.

- Med Omnia har vi designet en løsning, som giver Verdo mulighed for at udnytte infrastrukturen maksimalt ved at indsamle forbrugsdata fra både el-, vand- og varmemålere i ét system, fortæller Henrik Mørck Mogensen, Sr. Vice President i Kamstrup.

Den indgåede aftale omfatter levering og installation af 64.000 intelligente målere, fjernaflæsningssystem til indsamling af forbrugsdata for alle tre forsyningsarter, samt installation af målerne.

Installationen af målerne vil starte i 2017 og blive afsluttet i 2020.

Nye forretningsmuligheder
Investeringen giver også nye forretningsmuligheder for Verdo. Koncernen tilbyder i dag andre el-, vand- og varmeværker at bruge deres infrastruktur til indsamling af forbrugsdata. Med det nye system bliver det endnu lettere og mere økonomisk for værkerne at indføre fjernaflæsning.

- Omnia-løsningen fra Kamstrup betyder, at vi får en fælles infrastruktur for alle vores forsyninger, og det giver os helt klart nogle effektiviseringsmuligheder, som vi ikke havde fået ved at have forskellige løsninger, fortæller Erik Brender, projektleder fra Verdo og uddyber:

- Udover at vi for vores egen forretning ser en gevinst med ét samlet system, så har vi fra flere vandværker oplevet en interesse i fjernaflæsning. Det er ikke alle vandværker, der har ressourcer til at investere i et fjernaflæsningssystem. Derfor tilbyder vi et samarbejde, hvor de via vores netværk får aflæst deres vandmålere. Det er effektivt, og giver kunderne mulighed for at undgå den årlige aflæsning, siger Erik Brender.

Med løbende automatisk aflæsning kan kunderne i Randers og Hobro forvente at få et bedre indblik i, hvor meget el, vand og varme de bruger og dermed få mulighed for at reducere deres forbrug. Samtidig vil de slippe for den årlige aflæsning af målerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109