23948sdkhjf

To tredjedele af danskerne vil have flere vindmøller på land

Et flertal af danskerne ser med positive øjne på udbygningen af dansk landvind.

Det viser en undersøgelse Norstat har foretaget for Altinget.

Hele 67 procent af befolkningen mener, at der skal bygges enten lidt flere eller mange flere vindmøller, mens 14 procent mener, at der ikke skal bygges flere møller på land.

Det glæder direktør i brancheforeningen Vindmølleindustrien Jan Hylleberg, at der fortsat er opbakning til at bygge vindmøller på land, trods den negative debat og de mange stopklodser, der er stillet i vejen for landvind i løbet af foråret.

Her henviser han til først Tønder Kommune og dernæst Esbjerg Kommunes nej til landvind.

Ikke alle er glade
I undersøgelsen fra Norstat tegner der sig et billede af, at folk i Region Hovedstaden er mere positive for landvindmøller end folk i Region Syddanmark.

Ifølge formanden for Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller, Henriette Vendelbo giver det god mening.

- I byområderne finder du ikke mange, der er naboer til vindmøller. Derfor ved de af gode grunde ikke, hvor høje møllerne er, hvor kraftige de er, eller hvor tæt på naboerne de ifølge reglerne må stå. De har fået at vide, at møller er grønt. Og vi vil jo alle sammen det grønne, siger Henriette Vendelbo.

Landsforeningen kalder i øvrigt undersøgelsen for ubrugelig, da respondenterne ikke er får at vide, hvilke vindmøller, der er tale om, og hvor tæt på bebyggelse, de opstilles.

Originalartikel

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095