23948sdkhjf

Danmarks største havmøllepark henter viden hos DIS

Vattenfall vandt tidligere på året retten til at bygge de kystnære vindmøller og Kriegers Flak. Ingeniør- og udviklingsvirksomheden DIS har været med til at udforme og rådgive om de elektriske installationer.

Den nye havmøllepark, Kriegers Flak, der er placeret i Østersøen, forventes at stå klar til drift i 2022. Den vil blive Danmarks største havmøllepark og vil med sin kapacitet kunne levere bæredygtig strøm til omkring 600.000 danske husstande, hvilket svarer til mere end 20 procent af alle danske husstande.

I udbudsmaterialet, som Vattenfall indleverede, da de vandt vindmølleparken Kriegers Flak, har DIS (Dansk IngeniørService) i tæt samarbejde med Vattenfall bidraget med information og beregninger. Det er specielt på den økonomiske del på kabeldimensionering, kabellængder, elektriske beregninger og Switchgear ITT-dokumenter, at DIS har bidraget.

Derudover har DIS suppleret med leverandørscreening, lavet reviews på indkomne tilbud samt udarbejdet dokumenter om de elektriske elementer. DIS har yderligere arbejdet med tidsplan, budget og økonomi for hele den elektriske del i tæt samarbejde med Vattenfalls electrical package managers.  

- Vi havde brug for en viden og erfaring om den elektriske del til offshoremøller, og det var vigtigt for os, at det var de helt rigtige kompetencer, der blev tilført vores organisation. Vi valgte DIS, da de opfyldte vores krav, ikke mindst da de har en forståelse for, hvordan vores organisation fungerer og arbejder. DIS’ konsulenter er indgået på lige fod med de øvrige Vattenfall-medarbejdere, der har været tilknyttet projektet, og her har vi set, at DIS’ konsulenter har en erfaring og fleksibilitet i at kunne indgå i en organisation, som ikke er deres egen, fortæller Bo Svoldgaard, head of engineering hos Vattenfall.

Fremadrettet skal DIS supportere Vattenfall med rådgivning om alt vedrørende elektriske elementer og interfacet til møllerne i Kriegers Flak. 

Vattenfall og DIS er ligeledes i et tæt samarbejde om de to andre havmølleparker, som Vattenfall tidligere har vundet i tilsvarende udbudsrunder; Horns Rev 3, hvor DIS på nuværende tidspunkt supporterer med viden om elektrisk design til fundamenterne samt de kystnære havmøller, hvor DIS bidrager med viden om og løsninger til kabler mellem land og møllerne og de elektriske installationer samt rådgiver Vattenfalls Electrical Package Managers.

- Vi har en portefølje af eksterne samarbejdspartnere, som vi ved kan levere og tilføre og supplere de kompetencer, som vi ikke har internt i Vattenfall. Her er DIS inkluderet. De bliver ikke valgt på deres gode navn, men på kompetencerne, som de kan tilføje et givent projekt, og at det er nemt og konkurrencedygtigt at inkludere DIS. Vi har faktisk også inddraget den ene af DIS’ tyske afdelinger, afdelingen i Hamborg, som leverer ydelser omkring processer og dokumentstruktur til Vattenfall. Vi ved, at det fungerer, og derfor kan vi også udvide samarbejdet med DIS til andre kompetenceområder, slutter Bo Svoldgaard. 

Artiklen er en del af temaet Kriegers Flak.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236