23948sdkhjf

SCF Technologies leverer resultat som ventet for 2009

Økonomien i 2009 blev som forventet for SCF Technologies, der har fokuseret sine aktiviteter på energi-området og nu er en dedikeret cleantech-virksomhed.
Udviklingen og kommercialiseringen af CatLiq®-teknologien gør gode fremskridt og økonomien hos SCF Technologies i 2009 blev som forventet. SCF arbejder nu på at få tilført kapital i løbet af 1. halvår 2010.

SCFs administrerende direktør Ulrik Jensen udtaler:

- 2009 var et år med gode fremskridt for SCF. Vi har udskilt aktiviteterne inden for overfladebehandling i en separat virksomhed og fokuserer nu udelukkende på cleantech i SCF. Denne opdeling er foretaget for at have mulighed for at tiltrække strategiske og finansielle partnere til forretningsområderne hver for sig samt fokusere arbejdet i dagligdagen og her igennem øge fremdriften. Vi arbejder fortsat på at kunne styrke selskabets kapitalgrundlag i løbet af 1. halvår 2010.

2009 i ord og tal
Omsætningen i 2009 for de fortsættende aktiviteter var 1,1 mio. kr. (2008: 1,2 mio. kr.), mens resultatet (EBITDA) af de fortsættende aktiviteter blev -12,8 mio. kr. (2008. -13,1 mio. kr.).

SCFs egenkapital ved udgangen af 2009 var 61,5 mio. kr. svarende til 22,63 kr. pr. aktie. (2008: 87.426 mio. kr. Likviditeten ved udgangen af 2009 var 17,8 mio. kr., hvilket ikke er tilstrækkeligt til at dække driften 12 måneder frem.

I 2009 opnåede SCF støtte fra EUDP til design og feasibility studie vedrørende et CatLiq®-demonstrationsanlæg. Projektet gennemføres sammen med Vattenfall og Aalborg Universitet, og parterne har efter årets afslutning søgt EUDP om økonomisk støtte til opførelse af anlægget. Vattenfall har i den forbindelse givet et foreløbigt, betinget tilsagn om at ville deltage i finansieringen.

Der er sket væsentlige fremskridt i fastlæggelsen af det tekniske design af et anlæg i kommerciel skala. Basis-design er etableret, og mulige underleverandører af hovedkomponenter er identificeret.

Markedsføringen af industri-skala anlæg er påbegyndt i mindre omfang ved drøftelser med en række potentielle slutkunder og samarbejdspartnere på lokale markeder. Målsætningen er at kunne indgå de første aftaler, når demonstrationsanlægget er idriftsat, forventeligt i 2012.

Udviklingsprojektet med Grundfos om udvikling og fremstilling af et demonstrationsanlæg blev afsluttet efter årets udgang. Grundfos har en licensaftale med SCF om udnyttelse af CatLiq®-teknologien inden for et nærmere defineret område.

Forventningerne til 2010
Der arbejdes med et antal muligheder for at tilføre kapital til selskabet. Ledelsen forventer at en kapitaltilførsel kan gennemføres i løbet af 1. halvår 2010.

Med denne kapitaltilførsel som grundlag forventes i 2010 et resultat af driften (EBITDA) i størrelsesorden -20 mio. kr. Der forventes kun en ubetydelig omsætning, og likviditetsforbruget gennem 2010 forventes at blive 25-30 mio. kr. Der er her forudsat, at SCF ikke vil skulle bidrage til den direkte finansiering af det påtænkte demonstrationsanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079