23948sdkhjf

Energipark fanger solens stråler til september

Hospitalsbyggeri får over 6.000 kvadratmeter med solceller
6.340 kvadratmeter solceller står efter planen klar til at udnytte septembers sol til gavn for hospitalsbyggeriet i Gødstrup.

Solcellerne skal etableres på et cirka 24.000 kvadratmeter stort område i den nordlige del af byggepladsen. Viasol er entreprenør på opgaven i Energiparken i Gødstrup, og i løbet af kort tid går arbejdet i gang, fortæller Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Energiparken skal være med til at sikre, at hele hospitalsbyggeriet lever op til Bygningsklasse 2020. For at det kan ske kræves en egenproduktion af cirka 954.00 kWh/år. I kroner og øre svarer det til en årlig gevinst på godt 1,5 million kroner, konstaterer regionen.

Grunden, hvor Energiparken opføres, er købt af Vejdirektoratet, og det samlede budget for Energiparken er på knap 16 millioner kroner.

De 6.340 kvadratmeter solceller skal placeres i lige rækker med en maksimal højde på 2,5 meter, som lokalplanforslaget for området kræver. Derudover afgrænses energiparken af et levende hegn, der skal sikre minimale visuelle forstyrrelser for omgivelserne.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094