23948sdkhjf

Kinesiske erhvervsfolk søger klimaløsninger i Århus

Århus Kommune og DI markedsfører klima- og energiløsninger over for kinesisk erhvervsdelegation fra millionbyen Harbin.
Over tre dage vil delegationen besøge en række cleantech-virksomheder i Århus-området, som er blandt verdens førende.

I partnerskab med brancheorganisationen DI Østjylland og i tæt samarbejde med konsulentvirksomheden Cowi A/S har Århus Kommune planlagt et tre dage langt besøg i Århus-området for en erhvervsdelegation fra den kinesiske venskabsby Harbin.

Identifikation af nye arbejdsområder
Formålet med det aktuelle kinesiske delegationsbesøg er at identificere mulige nye samarbejdsområder, der kan indgå i en samarbejdsaftale mellem de to venskabsbyer, når denne skal fornys ved et nyt besøg af en Århus delegation i Harbin i juni 2010.

Det erhvervsmæssige samarbejde er i første omgang tænkt at omfatte:

• vindenergi,
• varme (fjernvarmeforsyning og energispareforanstaltninger ved opvarmning) og
• rent vand (vandforsyning og spildevandsrensning).

Et omfattende besøgsprogram
Under det tre dage lange besøg i Århus vil den kinesiske delegation blive udsat for et ganske omfattende besøgsprogram. Efter et introduktionsmøde på rådhuset onsdag formiddag med velkomst af stadsdirektør Niels Højberg og repræsentanter for DI Østjylland samt med deltagelse af medlemmerne af den danske task force, er de følgende dage tæt pakket med besøg på Dansk Teknologisk, Grundfos, Marselisborg Renseanlæg samt et stort antal møder med repræsentanter fra østjyske virksomheder indenfor vind- og energiområdet.

I programmet indgår også et afsluttende møde og officiel reception på rådhuset med deltagelse af rådmand Laura Hay og borgmester Nicolai Wammen.

Store forventninger til besøget
Formand for DI-Østjylland Kim Boyter siger:

- Århus-området har rigtig meget at byde ind med på klima- og energiområdet, og jeg har derfor store forventninger til partnerskabet mellem Århus Kommune og DI om et samarbejde med Harbin. Vi forventer et stort forretningsmæssigt potentiale til gavn for alle parter.

Delegationen er udsendt af Harbins borgmester, Zhang Xialolian, og har fået til opgave at afdække mulighederne for et fremtidigt samarbejde mellem de to byer indenfor blandt andet cleantech- og energiområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.137