23948sdkhjf

MT Højgaard vinder offshorekontrakt på 965 millioner

MT Højgaard skal designe, fremstille og installere offshore-fundamenter for Lincs Offshore Wind Farm Ltd.
MT Højgaard har vundet en stor opgave til en værdi af cirka 130 mio. uro (965 mio. kroner i runde tal) for Lincs Offshore Wind Farm Ltd., som er 50% ejet af det førende britiske energiselskab Centrica plc og 50% ejet af Dong Energy og Siemens Project Ventures.

- Vi er meget tilfredse med denne tillidserklæring fra nogle af Europas førende aktører inden for energiindustrien. Det forstærker vores verdensførende position inden for design og anlæg af fundamenter til havvindmøller, siger Kristian May, adm. koncerndirektør i MT Højgaard.

Området en gammel kending
MT Højgaard skal designe, fremstille, transportere og installere offshore fundamenter til en ny vindmøllepark beliggende 8 km ud for Lincolnshires kyst, øst for Skegness i Storbritannien. Vindmølleparken vil bestå af op til 75 3,6 MW Siemens turbiner. Det forventes, at den nye havvindmøllepark på 270 MW vil kunne producere elektricitet til omkring 200.000 husholdninger.

MT Højgaard har tidligere installeret de 54 offshore fundamenter til Centricas nærliggende vindmølleparker Lynn & Inner Dowsing.

- Vi kender forholdene i området og ser frem til at samarbejde med Centrica, DONG Energy og Siemens Project Ventures. Dette projekt bygger på vores erfaring og gør det muligt for os fortsat at udvikle vores ekspertise inden for offshore fundamenter, siger Bente Østerbye, sektionsdirektør i MT Højgaard.

514 MT Højgaard-fundamenter i verden
Ved færdiggørelsen af Lincs-projektet vil MT Højgaard have installeret i alt 514 offshore fundamenter – mere end nogen anden entreprenør i verden.

Offshore fundamenterne bliver fremstillet i løbet af 2010-2011 og installeres efterfølgende. Installationen færdiggøres i løbet af efteråret 2011. Aftalen forventes at have en positiv betydning for MT Højgaards indtjening i de to år, projektet varer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125