23948sdkhjf

Nyt test- og godkendelsescenter for brændselscelle- og brintteknologier

Risø DTU står i spidsen for nyt center, der skal hjælpe virksomheder med at komme hurtigere på markedet med deres produkter.
De danske industrielle spillere inden for brændselscelle- og brintteknologier har i længere tid udtrykt stor interesse for at kunne få bistand med hensyn til test, udvikling, standardisering, godkendelse, rådgivning, myndighedsbetjening og uddannelse.

Nu har Risø DTU sammen med Dansk Gasteknisk Center som partner fået støtte fra EUDP (Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram) til at indlede opbygningen af et center, der skal hjælpe industrien med at komme hurtigere ud til markedet med brændselscelle- og brintteknologier.

Hermed er grundstenen lagt til et center der kan opfylde industriens behov for assistance.

EUDP-projektet løber over to år med Anke Hagen, Risø, som projektleder og har til formål at opstarte centeret og dets første aktiviteter, sidstnævnte i tæt samarbejde med Topsoe Fuel Cell A/S (TOFC).

Fremtidsplaner er på plads
Men allerede nu er der tænkt over hvordan det videre forløb i centerudviklingen skal være på en 5-6 års horisont.

I sidste ende skal centeret fungere som en one-stop-shopping hvor brændselscelle- og brintindustrien kan betjenes med de fornødne ydelser for et få en hurtigere markedsintroduktion af deres produkter.

Aktiviteterne vil fordeles over centerparterne som i øjeblikket er Risø og DGC.

Risø vil således arbejde med f.eks. avanceret test og deres udvikling, mikroskopiundersøgelser af brændselsceller og lignende, mens DGC vil tage sig af f.eks. standardisering og godkendelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079