23948sdkhjf

Kick-off på nyt nordjysk vindmølle-netværk

Det nye nordjyske netværk for aktører inden for vindmølleindustrien HUB North tog i går de første spæde skridt mod det, der forhåbentligt bliver en ny nordjysk succes. Troen på projektet og visionerne fejler i hvert tilfælde ikke noget.
Det var Aalborg Havn, der lagde lokaler til, da HUB North på et velbesøgt kick-off-møde i går gik på vingerne.

Nordjysk føretrøje i vindenergi
Administrerende direktør Peter Rindebæk fra Bladt Industries bød de mere end 100 tilhørere velkommen til en eftermiddag i vindmøllens tegn. Bladt-direktøren håber med netværket at skabe et forum, hvor de nødvendige kompetencer inden for vindmølleindustrien kan udvikles og fastholdes - i nordjysk regi vel at mærke. Og for en gangs skyld – og på ganske u-jysk manér - var visionerne for netværket og den nordjyske formåen inden for vindindustrien ikke tonet ned.

- Formålet med netværket er at bringe nordjysk vindindustri ind i den globale elite, lød det som optakt på dagen fra Peter Rindebæk, hvis ord blev bakket op af Claus Holstein, adm. direktør for Aalborg havn:

- HUB North skal være et symbol på, at Nordjylland er foregangs”land” på produktion og udvikling på energiområdet.

Og dermed stod det klart, at forventningerne til den nordjyske vind-HUB var høje.

Eksemplificering af vindmølle-verdenen fra et nordjysk perspektiv
Efter indlæg fra Jan Hylleberg, Vindmølleindustrien om forudsætningerne for et kraftcenter på vindenergiområdet:
- Vi skal se Danmark som et samlet kompetencecenter og må derfor ikke konkurrere indbyrdes. Hvis det sker, vil vi tabe terræn og vores globale førerposition.

og Birger T. Madsen fra BTM Consult om Vindmølleindustrien i global konkurrence:
- Det bliver svært at fastholde vores markedsandel på 30% i fremtiden, da de asiatiske producenter buldrer frem.

løftede direktør fra Siemens Wind Power Søren Kringelholt, adm. direktør Peter Rindebæk, Bladt Industries, plant manager Anders Thomsen, GPV Electronics og professor John Dalsgaard Sørensen fra AAU sløret for, hvordan det er at agere lige nu og her i det nordjyske.

Og budskabet her var klart - ingen af de herrer har lyst til eller mod på at forlade Nordjylland. Det er her, de ser en fremtid for deres virksomheder.

Intet kick-off møde uden en politiker
På deltagerlisten, der var en skønsom blanding af virksomheder, organisationer og forskningsinstitutioner, kunne man også finde et par prominente gæster.

Jakob Axel Nielsen,energiordfører; regionsrådsformand Ulla Astman; borgmester i Mariagerfjord Kommune Hans Christian Maarup, folketingsmedlem Orla Hav og folketingsmedlem Karsten Lauritzen deltog i en debat om, hvorledes man bedst skaber rammerne for et nordjysk kraftcenter inden for vindmølleindustrien med adm. direktør for Vindmølleindustrien Jan Hylleberg som ordstyrer.

Selvom det ligger i politikeres natur at diskutere var der dog et par punkter, hvor de fem var enige:
  • Der skal skabes de bedste rammer for Nordjylland og vindmølleindustrien i regionen.
  • Der skal fokuseres på enkelte områder og ikke skydes med spredehagl i forhold til netværkets arbejdsområder.
  • Det er op til virksomhederne og organisationerne bag HUB North at sørge for, at politikerne fokuserer på det rigtige aspekter, når skal plæderes for Nordjylland frem for andre regioner.

Om HUB North
Hub North er et norddansk netværk med en skarp profilering indenfor vindenergi. Aktørerne tæller virksomheder, der producerer til vindmølleindustrien, direkte eller som underleverandører til større producenter.

Aalborg Havn, Region Nordjylland, Aalborg Universitet, Dansk Industri i Nordjylland og Aalborg Kommunes Erhvervsafdeling udgør netværkets bagland.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125