23948sdkhjf

Nyt super-elnet på vej i Nordsøen

10 europæiske elselskaber fremlægger i dag planerne om et nyt super-elnet i Nordsøen. El-nettet skal forbinde Storbritannien, Tyskland og Norge.
I følge de 10 europæiske virksomheder bag projektet, der skal koble Storbritannien, Tyskland og Norge el-mæssigt sammen, vil det blive muligt at udvikle større mængder af havvindmøllekraft i Nordsøen og skære ned på elpriserne, såfremt planerne om det nye store el-net realiseres.

Ifølge Financial Times fremlægger elselskaberne den store plan mandag den 8. marts 2010, og blandt selskaberne vil man finde tyske Siemens. Det oplyser JydskeVestkysten.

Det irske vindmølleselskab Mainstream Renewable Power har foreslået en første fase, der binder Storbritannien, Tyskland og Norge sammen, hvilket vil koste 35 milliarder euro - eller 250 milliarder kroner.

Tankerne om et super-elnet i Nordsøen har tidligere fået bred politisk opmærksomhed. I december enedes ni lande, heriblandt Danmark, om, at lave en plan for et fælles elnet. De ni lande var dog også enige om, at prisen ville være "enorm".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094