23948sdkhjf

Dong anmeldt til Konkurrencestyrelsen

Brancheforeningen DS Håndværk & Industri anmelder Dong Energy til Konkurrencestyrelsen for at udelukke små producenter af varmepumper.
Dong Energy tryner de små producenter af varmepumper og vvs-installatører. Det mener brancheforeningen DS Håndværk & Industri, og derfor har man nu anmeldt energiselskabet til Konkurrencestyrelsen.

DS Håndværk & Industri om anmeldelsen
Ifølge dagbladet Børsen kommer anmeldelsen efter, at Dong og Danfoss har indgået et tæt samarbejde i forbindelse med Dongs satsning på energirigtige løsninger til de danske hjem. Dong Energy belønner danskerne med tusinder af kroner, såfremt man vælger et Danfoss-produkt.

- Det kan ikke være rigtigt, at et statsejet selskab gennem store tilskudsordninger skal tilgodese en udvalgt meget stor leverandør på bekostning af hele industrien, siger Jim Stjerne Hansen, formand for DS Håndværk & Industri, til dagbladet Børsen og fortsætter:

- Derfor vil vi have sagen undersøgt, og vi har nu indbragt sagen for Konkurrencestyrelsen.

Konkurrencestyrelsen bekræfter, at man har modtaget sagen, men vil ikke kommentere konkrete sager.

Dong Energy om anmeldelsen
Salgs- og marketingsdirektør hos Dong Bo Lundberg bekræfter over for Børsen, at man har indgået en sær-aftale med Danfoss.

- Køber man en varmepumpe hos os, får man en færdig løsning, som vi ved, vi kan stå inde for, siger Bo Lundberg som argument for, at have valgt en enkelt leverandør, men samtidig tager han klagen til Konkurrencestyrelsen til efterretning.

- Jeg mener ikke, vi har handlet i strid med reglerne på området. Vores jurister har sagt god for, at vi giver et tilskud. Hvis man er uenig, kan man gennemgå aftalen med Konkurrencestyrelsen, slutter Bo Lundberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11