23948sdkhjf

Jysk Energi køber 30.000 elmålere

Og hopper med på deleøkonomien i konsortiet MV-Gruppen, hvor otte forsyningsselskaber er sammen om ét aflæsningssystem.

Jysk Energi har netop investeret i 30.000 fjernaflæste elmålere fra Kamstrup - Samtidig har man meldt sig under fanerne i MV-Gruppen, der består af otte forsyningsselskaber i Midt- og Vestjylland.

Her har man investeret i et af Danmarks største kombinerede systemer som aflæser omkring 155.000 målere til forskellige forsyningsarter.

MV-Gruppen består ud over Jysk Energi af Thy-Mors Energi, Struer Forsyning, MES Brande, Grindsted El, Vand og Varme Forsyning, Ringkøbing Fjernvarme, Ringkøbing-Skjern Forsyning, Ikast Værkerne og RAH Service.

Stordriftsfordele
Det kombinerede system - og Jysk Energis nye målere - er leveret af Kamstrup, som også står for hosting af alle målerdata og drift af systemet.

- At vi nu kommer til at indgå i MV-gruppen betyder, at vi får mange fordele i forhold til driften af aflæsningssystemet. Det gælder både økonomiske fordele for os og vores kunder, og samtidig vi vil kunne drage nytte af den erfaringsudveksling, der helt naturligt vil være i sådan et samarbejde, fortæller Per Kristensen, teknisk chef hos Jysk Energi Gruppen.

Jysk Energi Teknik forventer også at gå sammen med vandværker, der kunne have interesse i at få aflæst deres intelligente målere via det fælles system.

Processen med at udskifte de mange målere startes op i år, og forventningen er, at alle 30.000 elmålere i forsyningsområdet kan fjernaflæses i september 2020.

En tendens i tiden
Kamstrup har gennem årene samarbejdet med en del selskaber, der går sammen på tværs af forsyningsarter, fordi de blandt andet kan opnå fordele i forhold til aflæsning af målerdata. 

Jysk Energi Gruppen er derfor langt fra det eneste forsyningsselskab, der ser et stort potentiale i at dele aflæsningssystem.

- Vi oplever en stigende efterspørgsel fra mindre elværker, der ønsker at gå sammen om et system til at aflæse deres målere, fordi det vil styrke deres forretning i mange sammenhænge. Udover at vores Omnia-system er fleksibelt og skalerbart, har det også den fordel, at det kan aflæse både el-, vand- og varmemålere, som flere af forsyningsselskaberne i MV-Gruppen har, siger Uffe Vinther-Schou, Head of Global Sales i Kamstrup.

Og selvom selskaberne anvender den samme løsning, sikrer systemet, at de indsamlede målerdata fordeles og adskilles, så selskaberne er sikre på at overholde lovgivningen om persondata.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094