23948sdkhjf

Sindal Varmeforsyning får sin kommunegaranti og sit kraftvarmeværk

Der har tidligere været sået tvivl om, hvorvidt Sindal Varmeforsyning ville få stillet en kommunegaranti på 50 mio. kr. til opførelsen af et nyt CO2-neutralt kraftvarmeværk.

Tvivlen var opstået efter, at nogen i Hjørring byråd havde fået den opfattelse at et statstilskud på 7,5 mio. kr. var i fare.

Hjørring Kommune har nu givet kommunegarantien på 50 mio. kr.

- Statstilskuddet på 7,5 mio. kr. har ikke på noget tidspunkt været i fare. Anlægget i Sindal modtager et tilskud fra Energistyrelsens Udviklings- og Demonstrationsprogram, idet Sindal demonstrerer en banebrydende forgasningsteknologi fra Dall Energy, som udleder meget lave emissioner - kun 1/3 emissioner af NOx i forhold til konventionelle biomasse ovne, forklarer Jesper Skrubbeltrang, driftsleder hos Sindal Varmeforsyning.

Med kommunegarantien på plads har Sindal Varmeforsyning indgået kontrakt med to entreprenører i forbindelse med opførelse af det nye produktionsanlæg.

Entreprenørfirmaet Vennelyst fra Hjørring skal levere selve bygningen, og Dall Energy fra Hørsholm skal levere kraftvarme teknologien.

Det nye kraftvarmeværk forventes driftsklar til varmesæsonen 2018/2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112