23948sdkhjf

Røde tal på bundlinjen i rekordår

2016 er rekordernes år for Randers-baserede Verdo. Omsætningen når 2,6 milliarder kroner - en forbedring på næsten 400 millioner kroner i forhold til året før.

Årets indtjening sætter også rekord. Driftsresultatet før renter, afskrivninger og skat lander på 281 millioner kroner, men årets resultat ender på -121 mio. kr.

- Vi er godt på vej hen, hvor vi gerne vil være. Vi udvikler forretningen i en bæredygtig og international retning, omsætningen og indtjeningen stiger til glæde også for vores forbrugere i form af billigere varme, siger Verdo's bestyrelsesformand, Claus Omann Jensen.

Biomasseproduktion en kæp i hjulet
Når det så er sagt, så rummer regnskabet for 2016 også en kedelig begivenhed. Ny britisk CO2-beskatning sætter en stopklods for enhver udsigt til, at det kan blive en sund forretning at fremstille biomasse i England og Skotland. Derfor er det besluttet at afvikle de to fabrikker der. 

- Vi er fortsat markedsledende på handel med biomasse i Storbritannien, og vi vil fortsat udvikle os internationalt som en førende leverandør af biomasse. Men vi er kede af at skulle sige farvel til en gruppe dygtige og dedikerede medarbejdere i produktionen, siger adm .direktør Kim Frimer.

Fabrikkerne har samlet set givet underskud de knap 10 år, Verdo har ejet dem, men med den nye CO2-beskatning trækkes tæppet endeligt væk under den fremtidige forretning, og værdien må derfor nedskrives

Fabrikkerne er ved regnskabets afslutning under salg. Salget af fabrikkerne betyder en nedskrivning på 174 mio. kr. før skat. Samlet set er der en resultateffekt på -211 mio. før skat for ophørende aktiviteter.

Alt i alt betyder det, at årets resultat efter skat og ophørende aktiviteter bliver på -121 mio. kr. som følge af afviklingen af fabrikkerne.

Investering i fremtiden
Verdo har i flere år investeret i at udvikle virksomheden til en international energikoncern og teknologivirksomhed. 2016 var ingen undtagelse. Opkøbet af Industrivarme A/S betyder, at Verdo nu er totalleverandør i komplette kraftværker og biomasseanlæg, hvor selskabet kan stå for hele processen fra ide over opførelse til drift og service af nye bæredygtige anlæg.

- En del af vores eksistensberettigelse er at bidrage til den grønne omstilling, og det gælder ikke kun i Randers. Med opkøbet af Industrivarme A/S er vi nu et sikkert valg som leverandør af små og mellemstore energianlæg baseret på biomasse i hele Danmark og i Nordeuropa, siger administrerende direktør Kim Frimer.

Industrivarme er lige nu ved at bygge biomasseanlæg for både Skuldelev Energiforsyning og Maribo Varmeværk. Gennem Industrivarme er Verdo oppe på at have etableret flere hundrede energianlæg i Danmark, Norge og Grønland for lokale forsyninger og store virksomheder.

Forventning om fortsat vækst

- Jeg er meget tilfreds med årsregnskabet. Vi laver rekordomsætning, vi tjener penge på driften, og vi har sænket priserne, siger Kim Frimer, der forventer at slå endnu en rekord inden længe.

Forventningerne til 2017 er et resultat minimum på niveau med 2016. Og på lidt længere sigt er planen fortsat at krydse tre milliarder kroner i omsætning i 2018.

Verdo A/S
t. kr. 2016 2015
Nettoomsætning 2.589.529 2.236.865
Bruttoresultat 504.477 468.155
Ebitda 281.244 247.759
Resultat før skat 67.955 46.037
Årets resultat (inkl. ophørende aktiviteter) -120.746 33.967
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109