23948sdkhjf

Seas-NVE omsatte for 3,5 milliarder - og tjente 5,2

Det bedste resultat nogensinde for sjællænderne

2016 blev på mange måder et ekstraordinært år for sjællandske Seas-NVE. Et ekstraordinært positivt år, konstaterer energikoncernen i en pressemeddelelse.

Koncernen omsatte i 2016 for 3,5 milliarder kroner og realiserede et resultat før skat på 5,2 mia. kroner. Koncernen endte altså året med et økonomisk resultat, der er større end omsætningen.

- Vi offentliggør et historisk godt resultat. Det er sådan et regnskab, man normalt kun kommer til at opleve at aflægge én gang i sit liv, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Seas-NVE.

Som storaktionær i Dong Energy er Seas-NVE's økonomiske resultat først og fremmest positivt påvirket af Dong Energys børsnotering i 2016. Den har medført en betragtelig avance og værdiregulering.

- Vores aktier er historisk betinget og repræsenterer nutidsværdien af vores tidligere produktionsanlæg. Og vores fortsatte ejerskab er et stærkt udtryk for, at vi tror på den grønne omstilling, både samfundsmæssigt og forretningsmæssigt.

- Vi har gennem årene taget en række gode forretningsmæssige beslutninger i forhold til vores aktier i Dong Energy og har haft en klar strategi på aktien og vores rolle i den danske energisektor. I dag ser vi resultatet, siger Jesper Hjulmand i pressemeddelelsen.

Seas-NVE er i dag den største private aktionær i Dong Energy og har fortsat efter børsnoteringen en ejerandel på 9,54 procent.

Turbo på digitalisering
Det historiske overskud giver ifølge Jesper Hjulmand Seas-NVE en unik mulighed for at udvikle koncernen yderligere, og han forventer store investeringer de kommende år.

- Nu skal vi kigge fremad. Vi har ekstraordinært gode betingelser for at foretage investeringer. Investeringer, som ikke tidligere har været mulige i den her størrelsesorden. Det skal vi udnytte.

- Nu skal der turbo på vores investeringer i den grønne omstilling og digitalisering. Det er afgørende strategiske brikker i vores samfund. Vi skal ind og præge løsningerne på klimaudfordringerne og give vores andelshavere på Sjælland og øerne de bedst mulige forudsætninger for vækst og beskæftigelse i det moderne, digitale samfund " siger direktøren.

Ifølge regnskabet var leveringssikkerheden fortsat høj i 2016: Seas-NVE's netkunder havde strøm i stikkontakten 99,99 procent af tiden.

Koncernens fibernetselskab, Fibia, rundede 100.000 kunder, og elbiloperatøren Clever fordoblede sin markedsandel i Danmark i forhold til 2015.

Derimod var Seas-NVE udfordret af, at produktion af el fra koncernens havvindmøllepark Rødsand 2 var på det laveste niveau i parkens historie. Den lave produktion kan udelukkende tilskrives et særdeles vindfattigt 2016. Parkens effektivitet var fortsat høj med en oppetid på over 99 procent, oplyser Seas-NVE.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078