23948sdkhjf

Klitmøller i fjernvarmefusion

Byen skal fra næste år have fjernvarme via en forsyningsledning fra Thisted
Fra engang næste år skal fjernvarmebrugene i Klitmøller i Nordjylland forsynes med varme via en mere end 16 kilometer lang ledning fra Thisted.

Klitmøller Kraftvarmeværk har nemlig på en generalforsamling besluttet at fusionere med Thisted Varmeforsyning, hvilket betyder, at Klitmøller-selskabet vil ophøre med at eksistere fra 1. januar 2018.

Det vil koste et tocifret millionbeløb at anlægge ledningen mellem Thisted og Klitmøller. Denne investering skal varmeforbrugerne i Klitmøller betale over 30 år via et fast bidrag.

Klitmøller har haft relativt billig varme, efter at man for et par år siden blev færdige med at betale af på værket. Men som et af de de såkaldte barmarksværker med meget høj varmepriser har man tidligere betalt helt op til 20.000 kr. pr. år i et gennemsnitshus. I fremtiden bliver prisen lidt over 12.000 kr., fortæller Jan Krogh, der er fungerende formand for Klitmøller Kraftvarmeværk.

- Så i forhold til dengang bliver det væsentligt billigere. Og samtidig kommer vi sammen med et værk med en stabil produktion baseret på forskellige varmekilder, siger han.

Klitmøller Kraftvarmeværk fyrer udelukkende med naturgas. Sammen med Thisted Varmeforsyning har værket undersøgt både et træpille- og et halmfyret anlæg som erstatning for naturgassen. Men valget faldt på tilslutningen til Thisted Varmeforsyning.

Fusionen skal endeligt godkendes på en ekstraordinær generalforsamling i Klitmøller 1. maj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078