23948sdkhjf

Vejle Fjernvarme leder efter besparelser

Hos Vejle Fjernvarme skulle man sidste år spare 0,9% af forbruget. Det lykkedes ikke, og derfor har man i år taget anderledes metoder i brug.
Alle danske energiselskaber blev sidst år pålagt at reducere energiforbruget med 0,9%. Det lykkedes ikke for Vejle Fjernvarme, hvilket har fået direktør for Vejle Fjernvarme Mikael Steffensen til at tage andre metoder i brug.

I følge Vejle Amts Folkeblad har Mikael Steffensen ansat en medarbejder, hvis hovedopgave er, at finde de dårligste varmeanlæg blandt de 12.000 kunder.

- Desuden har vi gode muligheder for at konvertere oliekunder til fjernvarmekunder, siger han til avisen.

Opkøb af kvoter
Da det ikke lykkedes for varmeværket at nå målet på de 0,9% sidste år, måtte man ud og købe kvoter fra andre energiselskaber. Det bliver også den sidste udvej, hvis ikke man kan nå det i år, men det er ikke en løsning, der står øverst på direktørens ønskeseddel.

- Vi foretrækker dog, at besparelser kommer forbrugerne til gode, og vi har overvejelser om at indføre en model, der ligner Fredericias på sigt, fortæller han og hentyder til Fredericia Varmeværks metode med at anvende energibesparelses-detektiver i form af håndværkere.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.683