23948sdkhjf

DF ser muligheder i atomkraft

Dansk Folkeparti åbner nu for debatten om atomkraft i Danmark.
Skal atomkraft indgå i Danmarks fremtidige energiforsyning? Det spørgsmål er man hos Dansk Folkeparti villige til at diskutere, oplyser Politiken.

- Dansk Folkeparti vil gå positivt ind i en diskussion, men vi vil i dag ikke arbejde aktivt for det. Hvis der kommer elementer frem, hvor vi skal tale om den problemstilling, stiller vi op og taler sagligt og helt uden problemer, siger partiets energiordfører Per Dalgaard, der ærgrer sig over, at der ikke er atomkraftværker i Danmark.

- Jeg beklager voldsomt, at der var nogle venstrefløjsaktivister, der i 60'erne og 70'erne på et usagligt grundlag førte en kampagne, der gjorde, at vi i Danmark sagde nej til a-kraft. Hvis vi havde haft a-kraft, havde vi haft en billig elforsyning, siger Per Dalgaard.

Meldingen fra Dansk Folkeparti kommer samtidig med at USA's præsident Barack Obama planlægger at bygge de første atomkraftværker i USA siden 1979.

I 1985 vedtog Folketinget, at atomkraft ikke skal indgå den offentlige energiplanlægning. Trods dette stammer 10% af strømmen i de danske stikkontakter fra netop kernekraft, da elsystemet er bundet sammen med vores nabolande.

Per Dalgaard håber, der kommer meget mere kernekraft ind i det nordiske elsystem - og dermed videre til Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078