23948sdkhjf

Vindmølle-sag ender hos Ombudsmanden

Både borgere og Danmarks Naturfredningsforening kræver en ny screening for placering af testcenteret for vindmøller i Thy. Sagen er nu endt hos Ombudsmanden.
Diskussionen om det planlagte vindmølle-testcenter i Østerild Klitplantage i Thy kører fortsat på de høje nagler.

Både borgere og Danmarks Naturfredningsforening forlanger en om-screening og beskylder Miljøministeriet for ikke at have undersøgt alternative placeringsmuligheder godt nok. Det skriver Jyllandsposten.

På Ombudsmandens bord
Sagen er blandt andet endt på Ombudsmandens bord, da Miljøministeriet, ifølge borgere og Danmarks Naturfredningsforening, har afvist at udlevere matriale for beslutningsgrundlaget for at vælge lige netop det omstridte område i klitplantagen.

- Vi går nu til ombudsmanden med sagen for at få materialet - hvis der ellers findes materiale, der dokumenterer, at man har foretaget den detaljerede screening af andre placeringsmuligheder, som man påstår i VVM-rapporten, siger Jochum Kirsebom fra den lokale protestgruppe til Jyllandsposten og tilføjer:

- Det hele lugter langt væk af, at man hurtigst muligt skulle finde et sted, hvor der var færrest mulige mennesker til at brokke sig.

Hos By- og Landsskabsstyrelsen siger kontorchef Elisabeth Gadegaard Wolstrup om kritikken:
- Vi har nu fremlagt de væsentligste oplysninger, hvor vi kort gennemgår hvert enkelt område og begrundelsen for ikke at vælge det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094