23948sdkhjf

Det sker: Nordjyllands energifremtid til åben debat på konference

Det er NIK-VE, som står bag konferencen, der henvender sig til alle med interesse i energiteknik og energisystemer.
Der skal skabes overblik over de fremtidsmuligheder, som Nordjylland har inden for bæredygtig energiforsyning, og alle relevante parter skal have en chance for at give deres besyv med. Derfor bliver en omfattende rapport om energiforsyning og energiforbrug i det 21. århundredes Region Nordjylland nu fulgt op af en konference i Aalborg.

Det er Nordjysk Innovations- og Kompetencecenter for Vedvarende Energi (NIK-VE), som står bag konferencen, der henvender sig til alle med interesse i energiteknik og energisystemer, eksempelvis elektronikproducenter, energidistribuerende selskaber, landmænd, vvs-firmaer, smede, politikere, kraftvarmeværker og produktionsvirksomheder.

Baggrunden for konferencen er en rapport fra en arbejdsgruppe med repræsentanter fra både det nordjyske erhvervsliv og Aalborg Universitet. Rapporten fremlægger en række scenarier for energiforsyningen og energiforbruget frem til 2050 og 2100, alt sammen med udgangspunkt i teknologi, der allerede er inden for rækkevidde, men som kan ændre energistrukturerne radikalt. Det vurderes, at det strategiske erhvervs- og udviklingspotentiale, som regionen ifølge visionsrapporten kan bringe i spil, er enormt.

Konferencen efterfølges af fire workshops med fokus på landbrug, energiforbrugende virksomheder, energidistribuerende virksomheder samt politikere og embedsmænd.

- Målsætningen er blandt andet at sætte fokus på vækst, herunder etablering af arbejdspladser, overskud, entrepreneurship og iværksætteri. De fire workshops vil desuden sætte fokus på strategiske alliancer, dialog, regionale incitamenter og tiltag, der fremmer vækst inden for energi, siger professor Lasse Rosendahl (billedet) fra arbejdsgruppens fagpanel.

På konferencen sættes visionsrapporten til kritisk debat, når forskellige interessenter giver deres bud på rapportens strategiske muligheder og branchepotentialer. Blandt oplægsholderne er tidligere direktør for bl.a. Elsam og Nordjyllandsværket Peter Høstgaard-Jensen, Mikael Kau fra Energibyen Frederikshavn, Torben Juul-Olsen fra Thisted Kommune, Jesper Sand Damtoft fra Aalborg Portland og Lasse Rosendahl fra Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet. I en paneldebat med TV2/Nords Jørgen Pyndt som ordstyrer får alle chancen for at give deres vurdering af værdien af visionsrapporten.

NIK-VE’s konference om fremtidens bæredygtige energiforsyning i Region Nordjylland finder sted den 2. marts 2010 kl. 12-17 på Energi Arena Nord i Aalborg. Deltagelse i konferencen er gratis, men tilmelding er nødvendig. De to første workshops med fokus på energiproducerende virksomheder samt politikere og embedsmænd afholdes 15. april på AAU’s Institut for Energiteknik, mens de to efterfølgende med fokus på energiforbrugende virksomheder og landbrug finder sted 19. maj. Efter sommerferien vil der desuden blive afholdt en workshop med fokus på uddannelsesområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094