23948sdkhjf

Ja til vandkraftværk i Ilulissat

Grønlands Selvstyre har givet Nukissiorfiit en endelig godkendelse til at indgå kontrakt med Pihl & Søn A/S, for opførelse af et vandkraftværk udenfor Ilulissat
I Ilulissat kommer borgerne sandsynligvis til at mærke til en større byggeaktivitet fra sommeren og årene fremover. Nukissiorfiit har nemlig fået et ja fra Grønlands Selvstyre til ønsket om at anlægge et vandkraftværk udenfor byen.

Planen er at placere vandkraftværket i området ved bugten mellem Qingua Avannarleq og søen Paakitsup Akuliarusersuaq, cirka 50 kilometer nordøst for Ilulissat

En kontrakt mellem bygherren Nukissiorfiit og en udførende entreprenørvirksomhed forventes at blive indgået i månedsskiftet februar/marts. Arbejdet forventes i givet tilfælde at begynde i juni 2010.

- Vandkraftprojektet er endnu et sikkert skridt i den rigtige retning, for at sikre samfundet en større uafhængighed af olie. Når projektet står færdig til produktion i løbet af 2013, vil cirka 70 % af Nukissiorfiits energiproduktion ske på basis af vedvarende energi - i 2008 var andelen på 40 %. Og vi er nu gået i gang med at forberede endnu et projekt med igangsættelse i 2014, hvis alt går som det skal, udtaler energidirektør Svend Hardenberg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078