23948sdkhjf

El-markedet skal moderniseres med en DataHub

Et nyt projekt skal være med til at lette kommunikationen, nedbryde gamle vaner og øge konkurrencen på elmarkedet ved hjælp af en såkaldt DataHub.
I en verden af energi i udvikling har 29-årige Louise Rønne Christensen taget udfordringen op som fagleder for ’projekt DataHub’ hos Energinet.dk. Projektet skal blandt andet være med til at sikre øget konkurrence til gavn for elforbrugerne.

Kompleks projektstyring
Der er imidlertid mange forskellige interesser i det nye DataHub-projekt. Og det giver udfordringer for Louise Rønne Christensen, der leder den gruppe bestående af blandt andre Energitilsynet, Forbrugerrådet, Foreningen for Slutbrugere af Energi, elleverandørerne og netselskaberne, som skal fastsætte funktionaliteten for DataHub'en.

Lobbyisten på arbejde
- Store udfordringer taler til mig og giver mig kampgejst. Og det har jeg brug for i det her projekt. Jeg står med nogle kampe her i starten af projektet, for nogle spillere har helt vilde idéer til projektet, og andre er meget konservative. Så det gælder om at manøvrere i et farvand med store, tunge spillere med faste holdninger og være stærk nok til at nå frem til endelige løsninger for projektet. Det kræver gode samarbejdsevner, fortæller markedsudvikler Louise Rønne Christensen, der har været ansat hos Energinet.dk i to et halvt år og er uddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i Århus. Hun fortsætter:

- Det er et ualmindelig spændende projekt, som taler til mig både som fagperson og som forbruger. Jeg er temmelig sikkert blevet valgt til projektet, fordi jeg tidligere har vist, at jeg kan drive et vanskeligt projekt i mål, og det er jo det, jeg skal her, på vegne af branchen og forbrugerne, siger Louise Rønne.

Kæmpe projekt for øget konkurrence
Hvis man som ny elleverandør vil ind på det danske marked, har man brug for oplysninger om forbrugerne. I øjeblikket skal de indhentes fra de 86 netvirksomheder, men med DataHub'en kan de hentes ét sted. DataHub’en skal gøre det lettere for elforbrugerne at skifte elselskab og forbedre konkurrencevilkårene på markedet.

- Energinet.dk har en unik position. Vi har et tæt samarbejde med branchen og myndighederne, men vi handler til samfundets bedste. Derfor kan vi agere fair i forhold til både elbranchen og forbrugerne, det er netop noget af det spændende i den er udfordring, forklarer hun.

- Det er en udfordring at styre en meget kompleks gruppe. Men alle er meget engagerede, og villige til at diskutere beslutningerne ordentligt igennem, fortæller Louise Rønne Christensen.

Fakta: Projekt DataHub
  • DataHub'en er politisk besluttet og hører under Klima' og Energiministeriet.
  • Det er et projekt med et budget på 100 millioner kroner. Med sit omfang er det enestående i Europa, og på verdensplan er det kun Australien, der driver en datahub på lignende niveau.
  • Klima- og Energiminister Connie Hedegaard har udpeget Energinet.dk til at etablere DataHub’en
  • Louise Rønne Christensen er projektleder for den gruppe i projektet, der skal definere DataHub'ens funktionalitet.
  • Hendes del af projektet skal være færdig den 26. februar 2010
  • Projektets mål er at definere, hvordan DataHub'en fungerer,
    o når en kunde skal have ny elleverandører,
    o når leverandører skal have adgang til data fra DataHub'en,
    o når forbrugerne skal have adgang til data.
  • Andre projektgrupper ser eksempelvis på, hvordan måledata skal kommunikeres i DataHub'en.
  • Når grupperne er færdige med at definere selve DataHub'en skal udviklingen af DataHub'en i udbud.
  • Datahub'en forventes klar til drift i 2011.




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128