23948sdkhjf

Mega markedsmuligheder for installatører

I går samledes installatører fra 46 små- og mellemstore virksomheder i Middelfart for at høre om de udfordringer og muligheder markedet byder på, når der skal installeres energi-teknologiske løsninger i fremtiden.
DS Håndværk & Industri havde onsdag inviteret installatørvirksomheder, organisationer og pressen til en dag under overskriften Mere energi i hverdagen .

Formålet var at give installatørerne et overblik over de muligheder – og udfordringer - fremtiden byder på, når det kommer til installation af energi-teknologiske løsninger.

Mega markedsmuligheder & installatør-mangel
Formand for den grønne tænketank Concito, Martin Lidegaard, var første mand på talerstolen. Ud over at tale om COP15 og udviklingen i CO2-udslippet gennem de seneste 100 år, slog han fast, at der for installatørerne ligger uanede muligheder og venter forude.

- Energieffektiviseringer af boliger, smart grids, grøn energi uden for fjernvarmen, kommunerne og landbruget – ikke mindst på biogas-området, er de fem områder, som Martin Lidegaard mener det vil være fordelagtigt at satse på, hvis man ikke vil hægtes af energi-ræset.

Også Per Poulsen fra Sabetoflex slog fast, at det gælder om at udvikle sig og samarbejde for ikke at blive kørt ud på et sidespor.

- Problemet er, at der installeres energi-løsninger, der blander forskellige teknologier. Det kræver installatører, der kan og vil lære det hele, sagde han og understregede, ligesom Martin Lidegaard, at manglen på installatører med forstand på energi-teknologi er stor.

Største markedsrisici
Martin Lidegaard sluttede sin indledende tale af med at lufte sine bekymringer for situationen på den energi-teknologiske scene i øjeblikket. Såfremt aktørerne i energisektoren ikke følger med, risikerer Danmark at blive hægtet af.

- Vi kommer ikke til at opleve et nyt vindmølleeventyr og vi er ikke længere de eneste. Alle vil have vindmøller og alle vil energi-udvikle, sagde han.

Derfor er de små- og mellemstore virksomheder inden for installationssektoren heller ikke til at komme uden om, når Danmark skal bevare sin førerposition på energi-området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063