23948sdkhjf

Virksomheder kritiserer naturgasafgift

De store energiforbrugende virksomheder i Danmark kritiserer nu staten for at differentiere tarifferne for import af naturgas. Det er mest rimligt, lyder det fra Energinet.dk.
Staten lægger op til en prisstigning på naturgas, der kan give en ekstraindtjening til staten, Mærsk og Dong Energy på samlet set 500 mio. kr, skriver dagbladet Børsen.

De store energiforbrugende virksomheder kritiserer nu de nye principper for tariffer for at få transporteret naturgas i det danske net. Den nye metode gør det nemlig dyrere at importere russisk naturgas, samtidig med at producenterne i nordsøen kan hæve priserne.

Differentiering af tariffer mest rimligt
Det er Energinet.dk, der i fremtiden vil opkræve højere tariffer for at føre gas ind i Danmark via den tyske grænse end for at føre gassen ind i Danmark fra nordsøen.

Det er blandt andet milliard-investeringen i en ny kompressorstation ved den dansk-tyske grænse, der skal tjenes hjem ved at højne tarifferne, hvilket Foreningen for Slutbrugere af Energi mener er uacceptabelt.

Hos Energinet.dk understreger man, at den nye metode er den mest rimelige måde at gøre det på, selvom det til en vis grad forgylder nordsø-producenterne.

- Vi har da forståelse for de store energibrugeres argument, men vi har også et ansvar for at lægge omkostningen for investeringen hos dem, den er til gavn for, siger infrastrukturchef i Energinet.dk’s gasdivision, Søren Juel Hansen til dagbaldet.

Han fastslår, at man ikke tidligere har differentieret tarifferne, da man ikke tidligere har gennemført investeringer, der er så entydigt til gavn for nogle aktører og ikke for andre.

Svækker konkurrence-evnen
- Det er en meget uheldig tendens, vi ser, at man går i retning af at svække konkurrencen. For konsekvenserne af de nye tarifferingsprincipper er, at man reelt lægger en importtold på gas og giver nordsøproducenterne mulighed for at hæve deres priser tilsvarende, siger direktør Torben Synnest fra Foreningen for Slutbrugere af Energi til dagbladet.

Foreningen repræsenterer en række store virksomheder, der sammenlagt står for 40% af det erhvervsmæssige energiforbrug.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125