23948sdkhjf

Kontant belønning til lovende energiprojekter

Fire lovende fremtidsprojekter om energibesparelser bliver den 10. februar 2010 hædret i form af kontant tilskud til videreudvikling af deres virksomhed.
Bag prisuddelingen står Tønders Energi- og Miljøfond, der har Jim Stjerne Hansen, formand for DS Håndværk & Industri, som formand.

Deltagere fra Young Enterprise
I et af projekterne, Greenwater, stifter fonden et nyt selskab og indleder forretningssamarbejde med de unge iværksættere i projektvirksomheden om reduktion af vandforbrug i brusebad.

De øvrige prismodtagere er virksomheden Isolated Greenhouse, der modtager 50.000 kroner for sit arbejde med isolering af væksthuse/drivhuse med henblik på energibesparelse.

Virksomheden Recycling Material bliver ligeledes belønnet med 50.000 kroner for et projekt med produktion af mursten ved hjælp af genbrugsmaterialer.

- De unge er kimen til vores fremtid, og vi har hårdt brug for dem. Derfor er det dejligt, at vi i fonden kan give dem en håndsrækning, og de har måske især i øjeblikket svært ved at få finansieret udviklingen af deres arbejde, siger Jim Stjerne Hansen.

De unge indehavere af de tre virksomheder er alle studerende, der har deltaget i Young Enterprise, hvor studerende udvikler forretningsideer og virksomheder.

Stor check til varmepumper
Endelig modtager Per Poulsen, direktør og indehaver af virksomheden Sabetoflex, en check på i alt 114.368 kroner for udvikling og optimering af varmepumper.

Per Poulsen etablerede Sabetoflex for tre år siden efter at have solgt sin vvs-virksomhed.

I dag er virksomheden koncentreret om inddækninger og Combivarme-systemet, der fortsat udvikles.

Målet med Sabetoflex er at lave service over internettet og gøre det muligt for enten elselskaber eller firmaet selv at styre, hvornår der er for meget el på markedet. Dermed bliver den energi, der er til rådighed, udnyttet optimalt.

Penge stammer fra oliekriser
Midlerne i den almennyttige og velgørende Tønder Energi- og Miljøfond er skabt på baggrund af oliekriserne i 1970’erne, da der blev lovgivet om energibesparelser ved oliefyrede anlæg.

Senere blev der indført krav om såkaldt OR-kontrol og etableret et laboratorium Da loven blev ændret, blev kapitalen placeret i en fond – Tønder Energi- og Miljøfond.

Over 700 elever fordelt på 180 elevvirksomheder deltog den 11. februar 2010 på Young Enterprise’s nationale salgsmesse i Rosengårdcentret i Odense. DS Håndværk & Industri er medlem af organisationen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079