23948sdkhjf

Politisk nøl skræmmer investorer

Manglende politisk vilje skaber usikkerhed om fremtiden for grønne energi-tiltag i Danmark. Det skræmmer investorerne, siger eksperter.
På grund af høje afgifter, uklare politiske rammer og manglende offentlige investeringer bliver danske virksomheder forhindret i at udnytte deres spidskompetencer inden for klima- og energiområdet. Det betyder, at virksomhederne begynder at se ud over landets grænser, når der skal satses.

En række centrale aktører mener, det hele drejer sig om manglende vilje fra politisk side af og frygter nu at investorerne skræmmes væk. Det skriver dagbladet Børsen.

Især på områder som elbiler, biogas, vindkraft og efterisolering af bygninger volder lovgivning og politisk polemik problemer og bremser udviklingen.

Usikkerhed skræmmer investorerne væk
Klimaindustriens største problem i øjeblikket er den usikkerhed, der er omkring de grønne tiltags fremtid. Der mangler faste rammer og lovgivning. Og det skræmmer investorerne.

- Hvis der er usikkerhed om den langsigtede risiko, så har investeringerne i den grønne energi svært ved at komme igennem, siger Jørgen Abildgaard, direktør i Econ Pöyry

Hos DI Energibranchen nikker man genkendende til Jørgen Abildgaards anskuelser.

- Mit indtryk er, at virksomhederne venter på langsigtede politiske rammer, men vi kan også se, at fokus i dag er i den rette retning. Det er bare ikke nok at have fokus i denne retning i år, vi skal have faste rammer flere år frem i tiden, før virksomhederne tør investere, siger Casper Andersen fra DI Energibranchen.

Afgiftssystemet en væsentlig hæmsko
- Hvis vi kigger nøgternt på det, så er hele vores afgiftssystem for grøn energi en hæmsko for, at vi kommer meget længere, end vi er i dag, siger klimachef Sigurd Bunk Lauritsen hos Grontmij Carl Bro og han tilføjer:

- Selv for danske investorer er det en fordel at investere i vindkraft og biogasanlæg i Tyskland frem for i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11