23948sdkhjf

Kritik af geotermi-planer i Brønderslev

Formand og næstformand for Brønderslev Forsyning mener ikke, at en geotermisk varmeløsning er sagen i Brønderslev. Det vil blive for dyrt – omend CO2-neutralt.
Dong Energy har netop konstateret, at Brønderslev by er opført oven på en reservoir af varmt vand. Brønderslevs borgmester Lene Hansen er positiv overfor ideen om at opvarme husene i Brønderslev med geotermisk varme.

Men hverken formand Jens Arne Hedegaard eller næstformand Johannes Trudslev Pedersen fra Brønderslev Forsyning er vilde med ideen. Den er godt nok CO2-neutral men alt for dyr, lyder det.

Varmeprisen stiger med 18%
Beregninger fra 2008 viser, at et geotermisk anlæg giver en produktionspris på 270 kr. pr. MWh, hvortil kommer 60-70 kr. til den supplerende opvarmning af vand. Det giver en produktionspris på 330 kr. pr. MWh, hvor produktionsprisen i dag er 280 kr. pr. MWh.

Med den geotermiske løsning ville varmeprisen i Brønderslev altså stige med 18%.

Derfor foreslår de to en billigere løsning, hvor der etableres en varmeledning fra Vattenfall – det tidligere Nordjyllandsværket – der samtidig suppleres med et biogasanlæg.

Mulighed for prioritering af geotermi
- Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at der kan ske ændringer, så udnyttelse af den geotermiske varme får højere prioritet på grund af, at den er CO2-neutral, siger Jens Arne Hedegaard og Johannes Trudslev Pedersen til Nordjyske.dk.

Kommunen planlægger en konference om mulighederne for udnyttelse af den geotermiske varme.

Læs om Dong Energys fund og kommunens planer i artiklen Geotermisk varme kan lune i Brønderslev .




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078