23948sdkhjf

Ny bølgeteknologi fra DTU vinder pris

Teamet bag Blue Power Technologies vandt 25.000 kr. i Venture Cup Cleantech for et komponent, der kan løse de største tabsmæssige og konstruktionsmæssige problemer med bølgeenergi.
Den ny-opfundne teknologi skal kommercialiseres gennem salg til eksisterende virksomheder, der arbejder med bølgeenergi.

Holdet består af Jonathan Højberg og Keld Lundgaard, begge fysik og nanoteknologi studerende på DTU, samt Bjørn Lund-Nielsen fra CBS. Om vinderen siger jury medlem, Nils Thorup fra Grundfos:

Tværfaglighed vægtet højt
- Markedspotentialet i bølgeenergi er utroligt stort, og teknologien er målrettet udnyttelse af en uudtømmelig energikilde. Holdet bag denne teknologi fremstår stærkt og forberedt på den store udfordring, der ligger i markedet. Vi ved godt, at det er en satsning at vælge dette projekt, fordi bølgeenergi stadig har en række tekniske udfordringer foran sig. Blue Power Technologies kan være ét af de projekter, som bidrager til, at udnyttelse af bølgeenergi bliver en realitet.

Venture Cup har gennem de sidste to år fokuseret på netop tværfaglighed, som har vist sig at øge sandsynligheden for at skabe en vækstvirksomhed.

Et af de aspekter der begejstrede juryen ved holdet var, at det byggede på "Ingeniører, der tænker som entreprenører" - netop den slags iværksættere, der bygger på rygraden i det moderne danske videnssamfund.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109