23948sdkhjf

Dansk farvand beskyttes mod havmøller og gasledninger

Otte nye områder af det danske hav er nu beskyttet mod havvindmøller, gasledninger og råstofgravning. Områderne er Danmarks svar på et koralrev.
Otte nye områder af det danske hav er nu blevet beskyttet.

I disse områder vil man kun kunne give tilladelse til projekter, som havvindmøller, gasledninger og råstofgravning, hvis man kan dokumentere, at projektet ikke skader de boblerev, stenrev og marsvin, som områderne er udpeget for at beskytte.

Nye områder udpeges og 13 eksisterende udvides
Det fremgår af en ny bekendtgørelse fra By- og Landskabsstyrelsen, der fastlægger afgrænsningen af både de otte nye områder og 13 eksisterende naturområder, der udvides. Den samlede forøgelse af naturområder på havet er 8.200 kvadratkilometer.

Områderne i både Skagerrak, Nordsøen, Østersøen og i indre danske farvande er udpeget som habitatområder og indgår nu i det europæiske Natura 2000-netværk af særlig værdifuld natur.

- Flere af områderne er Danmarks svar på koralrev. De spiller en meget vigtig rolle for mangfoldigheden af liv i havet. Og vi lægger nu en beskyttende hånd om disse områder, så vi kan yde en aktiv og forstærket indsats, hvis naturen her kommer i fare. Med de nye udpegninger giver vi naturen en bedre beskyttelse, samtidig tager vi hånd om vigtige ynglesteder for kommercielle fiskearter og hummer, siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094