23948sdkhjf

Elsparefonden: Stagneret elforbrug ventet

Hos Elsparefonden er man ikke overrasket over, at de seneste tal afslører, at danskernes elforbrug i private husholdninger er stagneret.
Tal fra Energinet og Dansk Energis elforbrugspanel afslører, at elforbruget i de danske private husholdninger er stagneret, trods vores målsætning om at skrue ned for forbruget. Det skriver Elsparefonden på sin hjemmeside.

At elforbruget ikke er faldet, overrasker ikke hos Elsparefonden.

- Vi får vi flere og flere elapparater derhjemme. Elektronik og underholdning fylder mere og mere i forhold til f.eks. køleskab, fryser og vaskemaskine, siger kundechef for husholdninger Birgitte Brange om årsagen til stagnationen, men tilføjer optimistisk:

- Det vigtigste er, at det er de mest energieffektive varer, der er på hylderne i butikkerne. Heldigvis ser vi en stigende interesse fra producenter og detailhandlen til at tænke elforbruget ind i nye produkter.

Industrien den store klimaduks
I de private hjem var elforbruget i 3. kvartal 2009 blot faldet med 0,5% i forhold til samme periode året før.

Til forskel fra forbrugerne tyder tallene på, at industrien og landbruget var de helt store klimadukse i 3. kvartal 2009. De har æren for, at det samlede fald i elforbruget i 3. kvartal i forhold til 2008 var 3,8 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078