23948sdkhjf

Tilskud til mini-møller møder modstand

Vindenergi: Et nyt lovforslag giver mini-vindmøller større tilskud end almindelige vindmøller. Det møder nu kritik fra Det Økologiske Råd.
Det Økologiske råd kritiserer et nyt lovforslag, der skal sikre små el-producerende husstandsvindmøller et tre gange så stort tilskud som det til større landbaserede møller. Det skriver Ingeniøren.

Det nye lovforslag vil fritage mini-vindmøller under 6 kW for at betale moms, afgifter, PSO-bidrag osv. for den mængde strøm, som vindmøllen producerer. Det betyder, at møllerne får en betaling på 1,70 kr. pr. KWh, der produceres. Sammenlignet hermed får store vindmøller en betaling på 10-40 øre pr. KWh.

Modstand fra Det Økologiske råd
- Når man har en teknologi, der er økonomisk ved 10-40 øre pr. kWh, så er der da ingen grund til at betale meget mere i tilskud til vindkraft, som bliver placeret vindmæssigt dårligere i byerne og på folks tage, siger civilingeniør Søren Dyck-Madsen fra Det Økologiske Råd, til Ingeniøren.

Vedvarende energi på den dumme måde
Søren Dyck-Madsen ser hellere at man giver tilskud til solceller fremfor mini-vindmøller, og på spørgsmålet om hvorfor, svarer han:

- Fordi husstandsvindmøller er vedvarende energi på den dumme og den dyre måde. De passer meget dårligt ind i elsystemet, fordi de producerer, når vi i forvejen har rigelig med vindkraft. De er svære at styre i elsystemet og så er der ofte problemer med støj.

Han tilføjer, at solceller passer bedre ind i elsystemet, da de producerer på andre tidspunkter end vindmøllerne.

Høringsfristen for lovforslaget er sat til den 27. januar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093