23948sdkhjf

Dansk Energis Energisparepulje fordeler midler bredt i 2010

Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, Det Økologiske Råd, Samsø Energiakademi samt en række mindre enerig-projekter modtager i 2010 penge fra Energisparepuljen.
Ud af Energisparepuljens 30 millioner går lidt mere end 15 mio. kr. i 2010 til Energitjenestens arbejde med oplyse danskerne om, hvordan man kan spare på energien. Herudover modtager Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi 2,7 mio. kr., Det Økologiske Råd 2,2 mio. kr. og Samsø Energiakademi 1,3 mio. kr.

De resterende ca. 8 mio. kr. går til en række mindre projekter. De prioriterede indsatsområder har i år været energibesparelser i små- og mellemstore virksomheder samt udannelse af fagpersoner indenfor det byggefaglige område. Sidstnævnte indbefatter aktiviteter på de byggefaglige uddannelser og tilbud om efteruddannelse af håndværkere og personale i byggemarkeder.

Den konkrete udmøntning af pengene bliver foretaget af et udvalg sammensat af repræsentanter for elselskaberne og repræsentanter udpeget af en række energi- og miljøorganisationer. Steen Gade (SF) er formand for udvalget.

- Vi er glade for, at vi i samarbejde med Dansk Energi igen i 2010 kan støtte en bredspektret energispareindsats i Danmark. De mange gode ansøgninger viser, at der er rigtigt mange initiativer til energibesparelser rundt om i Danmark, som lige har brug for et sidste skub for at blive effektueret. Det lille skub bidrager Energisparepuljen med, udtaler formand Steen Gade.

Det er vigtigt for Dansk Energi, at puljen supplerer de energispareaktiviteter, der til daglig foregår ude i elselskaberne, så puljens midler er til størst mulig nytte.

- Energieffektivisering er den mest effektive måde at nå vores energi- og klimamæssige målsætninger. Selvom energiselskaberne allerede har påtaget sig en nøglerolle i arbejdet med at effektivisere danskernes brug af energi, ser vi meget gerne, at flest muligt støtter op om den meget vigtige energispareindsats, siger afdelingschef i Dansk Energi, Jens Madsen.

Med Energisparepuljen afsætter elselskaberne 30 mio. kr. i 2010 til at fremme aktiviteter, der supplerer elselskabernes øvrige energispareaktiviteter. Puljen skal fremme en bredspektret oplysnings- og rådgivningsindsats for energibesparelser. En del af midlerne forudsættes anvendt til lokale aktiviteter.

Kilde: Dansk Energi

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094