23948sdkhjf

Drømmen om lollandsk fjernvarme-samarbejde brast

Rødby Varmeværk har, i forbindelse med planerne om udskiftning af sin halmkedel, rettet henvendelse til både Rødbyhavn Fjernvarme og Holeby Fjernvarme for at undersøge muligheden for et samarbejde om en fælles fjernvarmeproduktion på Sydlolland.

Rødbyhavn Fjernvarme meldte klart ud allerede fra begyndelsen af – her var man ikke interesseret i et samarbejde.

Nu har Holeby Fjernvarme fulgt trop.

- Desværre har vi nu fået en tilbagemelding fra Holeby Fjernvarme, at de ikke ønsker at indgå i et samarbejde med os omkring et fælles produktionsanlæg, og det ærgrer mig en hel del, udtaler Jens Hansen, formand for Rødby Varmeværk og fortsætter:

- Ved en fælles produktion af varme ville vi kunne levere varmen til en lavere pris end ellers, da der naturligvis er nogle stordriftsfordele, som vi kunne have glæde af.

Udskifter egen halmkedel
Efter det endelige nej fra Holeby Fjernvarme planlægger Rødby Fjernvarme udskiftningen af sin egen gamle halmkedel. Og det mener Jens Hansen vil stikke en kæp i hjulet for et muligt fremtidigt samarbejde.

- Når vi har fået installeret en ny på nogenlunde samme størrelse, så kan vi jo ikke producere så meget varme, at vi kan dække behovet i andre byer. Dertil skal kedlen være større. Og derfor bliver det samarbejde - som Lolland Kommune i øvrigt i sin varmeplan ellers lægger op til - jo en umulighed, da der for os ikke vil være noget økonomisk incitament til at skifte vores kedel ud før om ca. 20- 25 år, når den nye kedel er slidt op, siger han.-       

De tre værker i Holeby, Rødbyhavn og Rødby har i alt ca. 2.500 forbrugere og producerer ca. 80- 90.000 MWh. til sammen pr. år. Værkerne er placeret med en indbyrdes afstand på ca. 5,5 km.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078