23948sdkhjf

Biogasanlæg i Blans flytter nok til Glansager

Sønderborg Kommune kigger på en alternativ placering af Nature Energys 235 mio. kroner dyre biogasanlæg i Blans.

Syv år har Nature Energy arbejdet på at få etableret et biogasanlæg i Blans i Sønderborg Kommune – og tilbage i januar var man gået i gang med de indledende manøvrer.

Arbejdet med VVM-redegørelsen var sat i gang hos Sønderborg Kommune og Nature Energy var begyndt at afdække potentialet i området.

Dengang oplyste Nature Energy til Energy Supply, at der ville blive produceret biogas i Blans medio 2019.

Det kommer ikke til at holde helt stik.

Alternativ placering
Sønderborg Kommune undersøger nemlig mulighederne for at flytte hele herligheden, det 235 mio. kroner dyre anlæg, til Glansager, fordi det ligger tættere på gylleproducenterne og har en bedre trafikal placering.

- Vi har besluttet at undersøge alternative muligheder til Blans, men jeg vil gerne understrege, Blans er ikke droppet. Årsagen er, placeringen i Blans ikke har Sydals med i den radius af 20 kilometer, hvorfra husdyrgødningen til biogasanlægget skal komme. Derfor undersøger vi, om Glasager kunne være en mulighed, så vi får hele Sønderborg kommune med som forsyningsområde, siger teknik- og miljøudvalgsformand Frode Sørensen, S til Jydske Vestkysten.

Hos Nature Energy er man positiv indstillet over for den nye placering.

-  Fordelen ved den nye placering er, at den ligger bedre i forhold til landbruget, så flere leverandører i Sønderborg Kommune får mulighed for at være med, den er nemmere at komme til trafikalt, og så er der ikke tæt bebyggelse eller institutioner tæt på, på samme måde som den oprindelige placering ved Blans, oplyser Nature Energy.

Betyder ikke det store
Når man er positivt indstillet er det nok fordi at flytningen af anlægget ikke betyder det helt store for projektet - i hvert tilfælde ikke når det kommer til økonomi eller størrelse.

- Det er det samme projekt vi flytter til en ny placering, men vi starter forfra med idekatalog og ideudvikling samt VVM-undersøgelse, lyder det fra Nature Energy.

Det betyder at tidsplanen rykkes en smule – men det forventes stadig, at anlægget står færdigt i 2019 – bare lidt tættere på 2020.

- Vi forventer, at det tages op i byrådet her i maj måned. Flytningen kan forsinke projektet en 3-4 måneder, men forventningen er, at det fortsat kan stå færdigt ved udgangen af 2019, oplyser Nature Energy.

Biogasanlægget vil når det står færdigt - om det bliver i Blans eller Glansager - kunne aftage 600.000 tons gylle årligt og heraf producere op mod 13 mio. kubikmeter grøn gas, der efterfølgende sendes ud i naturgasnettet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141