23948sdkhjf

AffaldVarme Århus satser på en klimavarmeplan i 2010

I 2010 vil AffaldVarme Århus have fokus på implementering af en klimavarmeplan samt energibesparelser.
På varmeområdet forbereder AffaldVarme Århus en byrådsindstilling om en klimavarmeplan, og i den løbende fjernvarmedrift er der fokus på energibesparelser og rådgivning af kunderne. Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

AffaldVarme Århus arbejder i 2010 frem mod, at Århus Byråd i første del af sin nye byrådsperiode vedtager en klimavarmeplan for en CO2-neutral varmeforsyning. En særlig hjørnesten i udredningsarbejdet for to kommende byrådsindstillinger om klimavarmeplanen er analysen af mulighederne for at introducere et vind-varmepumpeanlæg som en af brikkerne i en fremtidens varmeforsyning i Århusregionen. En anden brik er fremtidige aftaler om varmekøb fra Dong Energy både på grundlag af fossile og ikke-fossile brændstoffer. En tredje brik er aftaler med varmeværker i Århus-regionen om det fremtidige samarbejde om klimavarmeplanen.

I 2010 realiseres et projekt, hvor et transmissions- og pumpeanlæg skal etableres og ombygges i overensstemmelse med leveringsaftale med Skanderborg Fjernvarme og Reno Syd om levering af varme til transmissionsnettet.

AffaldVarme Århus vil i 2010 realisere energibesparelser på ca. 38.000 MWh. Besparelserne opnås ved gennem kundekontakt og rådgivning, gennem projekter i distributionsleddet og endelig ved hjælp af kampagner, bl.a. i regi af kommunens klimastrategi Århus Kommunes klimaindsats CO2030 indeholder en geografisk og digital visualisering af enkeltkundens varmeforbrug som grundlag for energirådgivning. Endelig er der fokus på planlægnings- og udviklingsprojekter, der åbner for at introducere nye teknologier i fjernvarmen og tilpasse fjernvarmen i lokalområder med lavenergibyggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095