23948sdkhjf

Daka kan snart afsætte biodiesel herhjemme

Daka Biodiesel forventer, at man fra sommeren 2011 kan afsætte al sin biodiesel inden for landets grænser i stedet for at eksportere det til udlandet.
50 mio. liter biodiesel sendes hvert år til udlandet. Det er Daka Biodiesel i Løsning, der sender hele sin produktion over grænsen. Men fra sommeren 2011 forventer direktør Kjær Andreasen, at det Co2-neutrale brændstof kan afsættes herhjemme.

Fra sommeren 2010 skal fem procent af benzinen være biobrændstof og fra sommeren 2011 7% af dieselen.

- Det ser vi frem til, og indtil da overlever vi på vores eksport, som går til stort set alle de andre EU-lande på nær Tyskland og Danmark, fortæller Kjær Andreasen.

I det seneste halve år har Daka Biodiesel sendt seks millioner liter biodiesel til Århus, hvor det er blevet solgt på 65 servicestationer. Forsøget har været en succes og har været med til at slå biodieselens position på det danske marked fast.

- Vi kan lave omkring 50 millioner liter om året på vores anlæg, og vi regner med, at der til det danske marked skal bruges omkring 250 millioner liter, så der bliver brug for alle vores liter, fortæller Kjær Andreasen.

Kilde: Energi- og Olieforum

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062