23948sdkhjf

VVM for testcenter for vindmøller i høring

Miljøministeriet har offentliggjort forslag til en redegørelse, der belyser de miljømæssige konsekvenser af at anlægge et nationalt testcenter ved Østerild i Thy. Forslaget skal nu i offentlig høring i otte uger. Herefter skal Folketinget tage stilling til, om testcentret skal etableres.
Høringen af den såkaldte VVM-redegørelse sættes blandt andet i gang ved et borgermøde: Lørdag 9. januar kl. 13.00 i Østerild Multihal i Thy.

Formålet med det nationale testcenter er at sikre Danmarks førerposition inden for udvikling af vindmøller. Det skal bestå af op til syv møller på op til 250 meters højde. Det kræver plads, og derfor skal der ryddes skov, og ejendomme vil blive ubeboelige.

- Regeringen ønsker at give vindmølleproducenterne mulighed for at udvikle sig, så vi kan fastholde Danmarks førerposition på markedet. Det nye testcenter vil være enestående på globalt plan og er en vigtig investering i fremtiden. Samtidig er udbygningen af vindenergi et centralt element i regeringens stræben efter et fossilfrit samfund. Til formålet er vi nødt til at tage et større naturareal i brug, og det er ikke omkostningsfrit. Men regeringen vil sørge for erstatningsnatur, og jeg vil sikre, at etableringen bliver så skånsom som mulig for både mennesker, dyr, landskab og natur, siger Troels Lund Poulsen.

VVM-redegørelsen belyser under ét de miljømæssige udfordringer.

De næste otte uger får offentligheden mulighed for at komme med synspunkter til VVM-redegørelsen. Desuden vil der blive afholdt endnu et borgermøde i Østerild onsdag den 10. februar. Lovforslaget om testcenteret udarbejdes sideløbende hermed i Miljøministeriet og forventes i offentlig høring primo februar. Herefter forventes forslag til anlægslov i Folketinget fremsat i april 2010.

- Testcenteret er en meget stor beslutning, og netop derfor skal hele Folketinget tage stilling til de store møller i Østerild. Vi kommer til at miste natur, og der vil være mennesker, som mister deres hjem. Men testcenteret er for mig en nødvendig investering i fremtidens grønne jobs og en større grøn eksport, siger Troels Lund Poulsen

Kilde: Miljøministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.502