23948sdkhjf

Tobaksplanten får sit come-back som energiafgrøde

Amerikanske forskere slår nu fast, at tobaksplanten kan blive den bedste non-food-afgrøde til at udvinde energi.
Selvom der bliver længere og længere mellem rygerne, så behøver ejerne af tobaksplantagerne ikke dreje nøglen om.

Amerikanske forskere fra Thomas Jefferson University i Philidelphia har netop med succes afprøvet genetisk manipulation for at øge olieophobningen i tobaksplanterne. Det betyder, at tobaksplanten kan blive den bedste non-food-afgrøde til at udvinde energi. Det skriver Landbrugsavisen.

- I søgen efter energiafgrøder er tobak blevet overset, da det først og fremmest er blevet betragtet som en dyr afgrøde, der dyrkes til rygning. Men når det dyrkes til energiproduktion i stedet for cigaretter, kan tobak generere biomasse mere effektivt end næsten alle andre landbrugsafgrøder, siger forsker Viacheslav Andrianov.

Forskerne mener, at det er muligt at få tobaksplanten til at ophobe mere olie, hvis blot man indsætter gener fra andre planter. Hvis det lykkes, forventer forskerne, at en hektar tobak vil kunne producere dobbelt så meget biodiesel, som en hektar sojabønner.

Forskerne har samtidig store forventninger til de biprodukter processen medfører. Blandt andet vil man kunne udvinde ethanol af de pressede blade.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095