23948sdkhjf

Tyske havvindmøller til Rømø

Rømø Havn vil i løbet af de kommende år skabe hundredevis af jobs ved at fungere som servicehavn for tyske havvindmøller.
Et nyt erhvervsområde og kajarealer til 300 mio. kr. skal sikre Rømø Havn positionen som servicehavn for tyske havvindmøller. Derudover er Rømø Havns placering også en væsentlig årsag til, at havnechef Mikkel Glerup tror på havnens fremtid som offshore-knudepunkt. Det skriver ErhvervsBladet.

- Når havvindmøller skal serviceres, er nærhed det absolut vigtigste. Og for den park, der kommer til at ligge i den nordlige del af den tyske bugt, er det 65 sømil fra esbjerg, mens der kun er 27 sømil fra Rømø Havn. Og den nærmeste tyske havn, der ikke er plaget af lavvande, ligger 120 sømil væk, siger Mikkel Gleerup om havnens muligheder i forbindelse med de tyske havvindmølleparker, der om føje år vil poppe op i den nordlige del af den tyske bugt.

Og det er ikke kun Mikkel Glerup, der tror på vindmølle-eventyret. Speditionsfirmaet Blue Water Shipping og et tysk rederi har allerede slået sig ned på havnen.

Den nødvendige udvidelse af havnens kajareal er et projekt til 300 mio. kr., hvortil Mikkel Glerup håber at få EU-støtte. Udover 400 meter kajplads påtænkes endvidere at anlægge et nyt erhvervsareal på 25 hektar tæt på havnen.

Kilde: ErhvervsBladet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093