23948sdkhjf

Minister: Decentrale værker kan droppe naturgassen

Miljøminister Troels Lund Poulsen vil fremover satse på biomasse. Dermed gør han klar til at droppe brugen af naturgas i de decentrale kraftvarmeværker.
- For det første ved vi, at det kun er et spørgsmål om tid, inden vi løber tør for naturgas i den danske del af Nordsøen. For det andet er der et stort ønske om, at vi fra samfundets side satser på så mange grønne energikilder som muligt. Her er det oplagt at give bedre forhold for biomasse. Det kan både gøre den lokale kraftvarmeproduktion mere klimavenlig, og det kan forbedre økonomien på værkerne og hos de skovejere eller landmænd, der leverer biomassen, siger Troels Lund Poulsen til Berlingske Tidende.

Dermed er første skridt taget mod at ophæve de decentrale værkers pligt til at aftage naturgas frem for energiafgrøder eller træflis.

- Det er klart, at hvis man løser de decentrale kraftvarmeværker fra deres aftagerpligt, så vil det gøre systemet mere fleksibelt, og man vil kunne udbrede brugen af biomasse. Der er omkring 100 helt små decentrale kraftvarmeværker i Danmark, som jeg vurderer, vil have gavn af et sådan tiltag, siger Jørgen G. Jørgensen, direktør i Dansk Fjernvarme på Dansk Fjernvarmes hjemmeside.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094