23948sdkhjf

Flere vindmøller på vej til hovedstaden

Der er plads til mange flere vindmøller i hovedstaden. Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning peger på Nordhavnen, Lynetten, Kalvebod Syd eller Prøvestenen, som mulige placeringer for vindmøller.
Om to år forventer Københavns Kommune at kunne rejse adskillige vindmøller i enten Nordhavnen, Lynetten, Kalvebod Syd eller Prøvestenen.

Det er en kompliceret opgave at finde plads til de 150 meter høje møller, men ikke desto mindre nødvendig, hvis København skal gøre sig håb om at nå målet som CO2-neutral i 2025.

- Vi håber, de første vindmøller kan stilles op inden udgangen af 2012. Når vi har hørt borgerne og lavet en VVM-redegørelse, kan politikerne tage endelig stilling til planerne, siger områdechef Charlotte Korsgaard-Pedersen fra Teknik- og Miljøforvaltningen til Ingeniøren.

De første seks-otte møller ved Kalvebod Syd og Prøvestenen producerer tilsammen 50.000 MWh årligt, nok til at dække el-forbruget i 20.000 husstande. Møllerne reducerer årligt udledningen af CO2 med 26.000 tons.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093