23948sdkhjf

Danske selskaber i britisk modvind

Britiske erhvervsorganisationer er utilfredse med, at det er danske selskaber, der løber med størstedelen af den offentlige støtte til vindmølleparken London Array.
Det er Dong Energy og Siemens Wind Power, der er kommet i de britiske erhvervsorganisationers og mediers søgelys.

Erhvervsorganisationerne er utilfredse med, at den offentlige støtte til vindmølleparken London Array blandt andet går til danske selskaber. I sær efter at den britiske finansminister Alistair Darling har udtalt, at det er britisk erhvervsliv, der nyder godt af den offentlige støtte til grønne tiltag.

Den britiske erhvervsorganisation EEF påpeger, at op mod 90% af de 17 mia. kroner den britiske regering har ydet til London Array er endt hos Dong Energy, Siemens Wind Power, tyske E.On og selskabet Masdar fra Abu Dhabi.

- I Tyskland ser man, at regeringen sætter sig sammen med erhvervslivet og laver en plan for, hvordan man kan sikre, at det lokale erhvervsliv kan levere den kapacitet der skal til, for at man kan nå målene for vedvarende energi. I Storbritannien må vi ændre vores tankegang, så vi kan sikre, at vi får det samme ud af vores offentlige støtte, som andre lande gør, siger Gareth Stace, chef for klimaforandring og miljøpolitik i EEF.

E.On, Dong Energy og Masdar har netop afsluttet udbudsrunden, og en talsmand fra E.On vurderer, at kun 1,5 mia. kr. af de 17 mia. er gået til britiske underleverandører. Årsagen er, at der ikke var tilstrækkeligt med britiske underleverandører med i udbudsrunden. Det skriver The Guardian ifølge Berlingske business.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126