23948sdkhjf

Nye tegninger for testcenter

Nye tegninger for det planlagte testcenter for store vindmøller i Østerild Klitplantage viser, at feltet er udvidet og der er tilføjet ni høje master.
Den oprindelige plan er ændret og Miljøcenter Århus har netop lagt sidste hånd på sit udkast til en VVM-redegørelse for projektet. Det skriver Nordjyske i dag.

- I forbindelse med ændringen af projektet indfører vi et nyt begreb, som vi kalder et måleområde. Det blå område, som blev kaldt testområde, bliver ikke totalt lukket. Man vil godt kunne dyrke marker i området, siger specialkonsulent Ole Gregor fra Miljøcenter Århus.

Det planlagte måleområde kommer således til at omfatte både vindmøller og målemaster. Foran hver af de syv store vindmøller kommer der til at stå en mast med meteorologisk måleudstyr, som placeres i møllens navhøjde, som er i et niveau på 150 meter. Målemasterne bliver placeret 500 meter vest for møllerne.

Desuden er der på tegningerne anført en lysafmærket mast i samme højde som toppen af vingespidsen (250 meter) af hensyn til flytrafikken. Denne skal stå i forlængelse af møllerækken, både mod nord og syd.

- Som udgangspunkt bliver der nok en række hvide lys på selve de to høje master, ligesom på antennemaster. Møllerne vil blive afmærket med faste røde lys. Men det er Statens Luftfartsvæsen, der bestemmer det, siger Ole Gregor og tilføjer, at projektplanen vil blive endeligt offentliggjort i januar.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14